ENGLISH
Gazi Üniversitesi
Bilgi Paketi
Anasayfa
Kurumsal
Derece Programları
Öğrenciler İçin Bilgi
ANASAYFA
»
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
» BESLENME VE DİYETETİK
Program Hakkında
Kazanılan Derece
Dersler - AKTS Kredileri
Program Yeterlilikleri
Ders - Prog. Çıktıları İlişkileri
Eğitim Öğretim Metotları
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenmenin Tanınması
Mezuniyet Koşulları ve Kuralları
İstihdam Olanakları
Üst Derece Programlarına Geçiş
Ölçme ve Değerlendirme
Çalışma Şekli
Program Profili
Bölüm Bşk. ve AKTS Koord.
Arama
GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI
Ders - Prog. Çıktıları İlişkileri
--Dersler ile Program Öğrenme Çıktıları İlişkileri
DERS
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
ADS-ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
ADS-ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
ANA 151-ANATOMİ I
4
5
5
1
1
2
3
1
1
3
2
1
ANA 152-ANATOMİ II
4
5
5
1
1
2
3
1
1
3
2
1
BES 101-BESLENME VE DİYETETİĞE GİRİŞ
3
3
3
4
3
3
2
3
3
3
3
1
BES 102-DEMOGRAFİK YAPI VE SAĞLIK
5
5
4
4
4
5
1
4
2
1
2
1
BES 104-BESLENME BİLİMLERİNDE PSİKOLOJİ
3
4
3
2
3
2
2
3
2
2
3
3
BES 105-TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
2
1
3
1
5
3
2
1
4
4
4
1
BES 201-BESLENME İLKELERİ I
4
4
4
5
4
4
4
4
4
4
3
3
BES 202-BESLENME İLKELERİ II
4
4
4
5
4
4
4
4
4
4
3
3
BES 203-BESLENME BİYOKİMYASI I
5
5
3
5
4
5
2
2
2
2
2
5
BES 204-BESLENME BİYOKİMYASI II
5
5
3
5
4
5
2
2
2
2
2
5
BES 205-INTRODUCTION TO FOOD I
3
1
2
3
1
5
3
3
2
3
4
4
BES 206-BESİN MİKROBİYOLOJİSİ
4
4
4
4
4
4
3
3
4
4
5
4
BES 208-BESLENME EKOLOJİSİ
4
4
4
4
4
5
2
5
2
3
4
4
BES 209-İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
4
3
5
1
5
5
4
4
5
5
5
1
BES 210-GIDA KATKI MADDELERİ
3
3
4
4
3
3
2
2
2
2
4
3
BES 212-INTRODUCTION TO FOOD II
5
4
5
5
5
5
4
4
5
2
3
3
BES 213-BESİN TEKNOLOJİSİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 215-SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA BESLENME
5
5
4
4
3
5
2
3
2
3
4
4
BES 216-FONKSİYONEL BESİNLER
4
5
5
5
3
3
4
3
3
3
4
5
BES 217-ADÖLESAN BESLENMESİ
5
5
5
4
4
4
3
4
2
4
2
4
BES 219-KRONİK HASTALIKLARIN PATOFİZYOLOJİSİ I
3
5
5
3
3
3
4
2
2
2
3
3
BES 220-KRONİK HASTALIKLARIN PATOFİZYOLOJİSİ II
3
5
5
3
3
3
4
2
2
2
3
3
BES 221-TOPLUM BİLİM
3
3
3
1
2
4
3
5
3
1
3
1
BES 223-SOSYAL ANTROPOLOJİYE GİRİŞ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 224-BESİN KONTROLÜ VE MEVZUATI
3
4
4
3
4
4
5
3
4
3
4
3
BES 226-HALKLA İLİŞKİLER
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 227-ULUSLARARASI DÜZEYDE BESLENME VE DİYETETİK EĞİTİMİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 228-AKADEMİK YAZMA
3
3
2
5
4
4
1
1
1
1
3
1
BES 230-SAĞLIKLI BESİN SEÇİMİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 232-YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 301-BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I
4
5
4
5
4
5
5
5
4
3
3
2
BES 302-BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II
4
5
4
5
4
5
5
5
4
3
3
2
BES 303-ANA VE ÇOCUK BESLENMESİ
5
5
5
4
4
5
3
5
2
2
3
5
BES 304-ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME
5
5
5
4
4
5
3
5
2
2
3
5
BES 305-BESLENME DURUMU SAPTAMA YÖNTEMLERİ
5
5
5
5
4
5
4
5
3
5
4
5
BES 306-TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ
5
5
5
5
5
5
5
5
3
5
5
5
BES 307-TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I
4
5
5
4
4
4
4
4
4
5
5
5
BES 308-TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II
4
5
5
4
4
4
3
4
4
4
5
5
BES 309-HASTALIKLARDA DİYET TEDAVİSİ
5
5
5
5
4
4
4
4
2
4
5
5
BES 310-HASTALIKLARDA DİYET TEDAVİSİ II
5
5
4
5
5
5
5
5
5
5
5
5
BES 311-BESLENME EĞİTİMİ
5
5
5
4
3
4
3
2
3
5
5
5
BES 315-YAŞLILIKTA BESLENME
5
5
5
5
5
5
4
5
4
5
5
5
BES 316-ENTERAL,PARENTARAL BESLENME
4
4
4
5
5
5
5
3
2
3
4
5
BES 321-YEME DAVRANIŞI BOZUKLUKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ
5
5
5
5
4
4
5
5
3
3
5
5
BES 323-BESİN TOKSİKOLOJİSİ
5
5
5
5
4
5
4
5
4
4
4
5
BES 325-KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR YETİŞKİN I
5
5
4
4
5
5
5
3
4
4
5
5
BES 326-BESLENME VE KANSER ETKİLEŞİMİ
5
5
4
5
4
5
2
4
2
3
2
4
BES 327-KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR ANA VE ÇOCUK
5
5
5
3
3
4
3
4
2
2
4
5
BES 328-KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR YETİŞKİN II
5
5
4
4
5
4
4
4
2
4
4
5
BES 331-BİLİŞSEL GELİŞİM VE BESLENME
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 332-KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR ÇOCUK
5
5
5
3
3
4
2
4
2
2
4
5
BES 334-İŞÇİ BESLENMESİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 336-BESİN ÖGESİ ETKİLEŞİMİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 338-TÜRK MUTFAĞI
5
3
4
4
3
2
2
5
2
1
3
1
BES 403-MEZUNİYET PROJESİ I
5
2
4
4
4
3
5
2
5
5
5
2
BES 404-MEZUNİYET PROJESİ II
5
5
5
5
5
5
5
4
5
4
5
4
BES 405-SEMİNER I
5
5
4
5
4
5
3
4
4
5
4
4
BES 406-SEMİNER II
5
5
4
5
4
5
3
4
4
5
4
4
BES 415-BESİN İLAÇ ETKİLEŞİMİ
1
5
5
5
4
4
5
1
4
4
2
5
BES 416-SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
4
4
5
1
3
4
4
4
4
1
1
1
BES 417-BESLENME ALANINDA RİSK DEĞERLENDİRME VE RİSK YÖNETİMİ
2
5
5
4
2
2
3
5
4
3
5
2
BES 418-DOĞUŞTAN METABOLİZMA HASTALIKLARINDA BESLENME
5
5
4
4
3
3
2
3
2
2
4
4
BES 419-TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİLER
4
3
5
3
4
4
5
3
3
2
4
5
BES 427-BESİN ALLERJİLERİ VE BESİN DUYARLILIĞI
4
5
5
5
5
5
4
3
5
5
5
5
BES 428-BESLENME VE GENETİK
4
5
5
5
4
4
4
4
5
4
4
5
BES 429-ERASMUS STAJI
4
5
5
4
5
5
3
5
4
4
5
5
BES 430-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR IV
5
5
5
5
5
4
4
5
3
4
5
5
BES 432-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR V
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
BES 433-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR I
5
5
4
4
4
5
5
4
4
4
5
5
BES 434-SPOR BESLENMESİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 435-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR II
5
5
5
5
5
4
4
5
5
5
5
5
BES 436-BESİN GÜVENLİĞİ
5
5
5
4
5
4
4
4
4
4
5
4
BES 437-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR III
5
5
5
5
5
5
5
5
5
4
5
5
BES 438-MİKROBİYOTA VE BESLENME
5
2
5
5
3
4
4
4
2
4
5
5
BES 439-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA ETİK
5
5
5
4
3
4
3
2
5
5
5
5
BES 441-BESLENME İLE İLGİLİ HASTALIKLARIN BİYOKİMYASI
5
5
5
5
4
5
2
2
2
4
4
5
BES 443-MENÜ PLANLAMA
5
5
5
4
4
4
4
4
4
4
5
5
BES103-BESLENME BİLİMLERİNDE İKTİSAT
3
3
3
2
1
2
3
2
3
3
2
3
BİS 401-BİYOİSTATİSTİK
1
1
2
3
4
5
4
1
4
4
3
1
BİY 102-TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK
5
4
5
4
4
4
4
4
4
4
5
5
ENG 101-İNGİLİZCE-I
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 102-İNGİLİZCE-II
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 201-İNGİLİZCE III
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 202-İNGİLİZCE IV
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 301-İNGİLİZCE V
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 302-İNGİLİZCE VI
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 401-İNGİLİZCE VII
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 402-İNGİLİZCE VIII
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
FAR 203-FARMAKOLOJİ
4
4
5
2
1
4
2
2
4
4
4
5
FZY 151-FİZYOLOJİ I
4
4
4
1
2
2
4
2
3
2
3
3
FZY 152-FİZYOLOJİ II
4
4
4
1
2
2
4
2
3
2
3
3
HEM122-İLKYARDIM
1
3
3
1
1
2
2
1
1
1
2
1
KİM111-TEMEL KİMYA I
3
1
1
1
2
1
1
1
2
5
4
1
KİM112-TEMEL KİMYA II
3
1
1
1
2
1
1
1
2
5
4
1
MAT193-TEMEL MATEMATİK
5
1
1
1
3
1
1
1
1
2
1
1
MİK 201-GENEL MİKROBİYOLOJİ
5
5
5
4
4
5
3
4
4
4
4
2
TAR-101-ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-I
3
1
1
1
1
3
1
5
1
1
1
1
TAR 102-ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-II
3
1
1
1
1
3
1
5
1
1
1
1
TÜR 101-TÜRK DİLİ I
1
1
1
1
1
1
1
3
1
1
1
1
TÜR 102-TÜRK DİLİ II
1
1
1
1
1
1
1
3
1
1
1
1
İlişkili ders sayısı / 102
102
102
102
102
102
102
102
102
102
102
102
102
İlişki ağırlığı
399
397
396
382
363
386
332
357
284
337
353
340
* İlişki düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir