GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
ANATOMİ I/ANA 151
Dersin Adı: ANATOMİ I
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 4
Dersin Yarıyılı: 1 Dersin Türü : Zorunlu
DERS BİLGİLERİ
 -- DERS KATALOG TANIMI (İÇERİĞİ)
 -- TEMEL DERS KİTABI
 -- YARDIMCI DERS KİTAPLARI
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- DERSİN AMACI ve HEDEFİ
 -- DERSİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
İnsan bedeninin ve bedenin bölümlerinin tanıyabilme
Terminoloji ve genel terimlerin öğrenilebilme
İnsan bedenin anatomik bölümlerinin öğrenilebilme
Sistemlerin ve organların anatomik yerleşimlerinin öğrenilebilme
Damarsal ve sinirsel bağlantıları öğrenebilme
Sistem ve organların görevlerini öğrenebilme

 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 --DERSİN HAFTALIK DAĞILIMI
1. Hafta  İnsan Anatomisi: Genel bakış
2. Hafta  İnsan Anatomisi: Genel bakış
3. Hafta  Terminoloji ve genel terimler
4. Hafta  Terminoloji ve genel terimler
5. Hafta  İnsan bedeninin anatomik bölümleri
6. Hafta  İnsan bedeninin anatomik bölümleri
7. Hafta  Hareket sistemi
8. Hafta  Hareket sistemi
9. Hafta  Hareket sistemi
10. Hafta  Sindirim sistemi
11. Hafta  Sindirim sistemi
12. Hafta  Sindirim sistemi
13. Hafta  Sindirim sistemi
14. Hafta  Sindirim sistemi
15. Hafta  -
16. Hafta  -
 -- ÖĞRETİM FAALİYETLERİ
 -- DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
30
 Ödev
1
20
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
1
10
 Dönemiçi Çalışmaların Yıliçi Başarıya Oranı (%)  
60
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
40
 -- DERSİN İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
2
28
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
0
0
 Okuma Faaliyetleri
2
12
24
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
2
4
8
 Materyal tasarlama, uygulama
0
0
0
 Rapor hazırlama
0
0
0
 Sunu hazırlama
2
6
12
 Sunum
2
6
12
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
8
8
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
10
10
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
102
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
4.08
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
4
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanırX
2
Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.X
3
Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanırX
4
Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.X
5
Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.X
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.X
7
Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.X
8
Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.X
9
Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.X
10
Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.X
11
Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.X
12
Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.X
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
   (İlgili bölüm öğretim elemanları)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   (http://sbf-bdb.gazi.edu.tr/)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   (sbf@gazi.edu.tr )