GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA ETİK/BES 439
Dersin Adı: BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA ETİK
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 3
Dersin Yarıyılı: 7 Dersin Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERS KATALOG TANIMI (İÇERİĞİ)
 -- TEMEL DERS KİTABI
 -- YARDIMCI DERS KİTAPLARI
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- DERSİN AMACI ve HEDEFİ
 -- DERSİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
Beslenme ve diyetetik alanında etik kavramını tüm yönleri ile tanımlayabilmesi
Beslenme ve diyetetik alanında belirli durumların etik yönlerini kavrayabilmesi
Beslenme ve diyetetik alanındaki mesleki etik kurallarını uygun biçimde uygulayabilmesi
Beslenme ve diyetetik alanındaki mesleki etik kurallarını alanlarına göre uygulayabilmesi

 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Yüz yüze
 --DERSİN HAFTALIK DAĞILIMI
1. Hafta  Etik ve meslek kavramı
2. Hafta  Etik kuramları
3. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında araştırma etiği kavramı ve temel ilkeleri
4. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında araştırma sürecinde etik dışı davranışlar ve etik ihlalleri
5. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında yayın etiği ve temel ilkeleri
6. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında yayın sürecinde etik dışı davranışlar
7. Hafta  Ara Sınav
8. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında araştırma ve yayın etiği
9. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında araştırma ve yayın etiği ilgili yasal mevzuatın değerlendirilmesi ve tartışılması
10. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında geçerlilik ve güvenirlik kavramları
11. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında araştırma etik kurulları
12. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında bilimsel araştırma ve metin aktarmaları nasıl yapılır?
13. Hafta  Beslenme ve diyetetik alanında yayın etiğine aykırı örnek incelemeleri
14. Hafta  Dünyada ve Türkiye’de Beslenme ve Diyetetik Eğitimi-Öğretimi alanında etik örnekleri
15. Hafta  
16. Hafta  
 -- ÖĞRETİM FAALİYETLERİ
 -- DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
32
 Ödev
1
8
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Dönemiçi Çalışmaların Yıliçi Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- DERSİN İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
2
28
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
0
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
2
5
10
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
0
 Sunu hazırlama
2
2
4
 Sunum
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
10
10
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
10
10
 Diğer
1
10
10
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
72
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
2.88
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
3
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanırX
2
Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.X
3
Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanırX
4
Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.X
5
Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.X
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.X
7
Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.X
8
Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.X
9
Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.X
10
Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.X
11
Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.X
12
Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.X
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
   (Prof. Dr. Sıdıka BULDUK)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   (https://websitem.gazi.edu.tr/site/sbulduk)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   (sbulduk@gazi.edu.tr , bulduks@gmail.com)