GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II/BES 302
Dersin Adı: BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 5
Dersin Yarıyılı: 6 Dersin Türü : Zorunlu
DERS BİLGİLERİ
 -- DERS KATALOG TANIMI (İÇERİĞİ)
 -- TEMEL DERS KİTABI
 -- YARDIMCI DERS KİTAPLARI
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- DERSİN AMACI ve HEDEFİ
 -- DERSİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
Besin bileşenleri ve besinlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini tanımlayabilmeli
Besinlerin üretilmesi, işlenmesi ve depolanması sürecinde oluşan fiziksel ve kimyasal değişiklikleri açıklayabilmeli
Besin bileşenlerinin analizine yönelik ilke, amaç ve yöntemleri kavrayabilmesi
Besinlere ve bileşenlerine analiz yöntemlerini uygulayabilmeli ve yorumlayabilmeli
Besin öğeleri ve besinlerle ilgili güncel konuları yorumlayabilmeli ve tartışabilmeli

 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders yüz yüze eğitim ve laboratuvar uygulamaları şeklinde yürütülmektedir.
 --DERSİN HAFTALIK DAĞILIMI
1. Hafta  Lipitler ve laboratuvar uygulaması
2. Hafta  Lipitler ve laboratuvar uygulaması
3. Hafta  Yumurta ve laboratuvar uygulaması
4. Hafta  Enzimler ve laboratuvar uygulaması
5. Hafta  Süt ve Ürünleri ve laboratuvar uygulaması
6. Hafta  Süt ve Ürünleri ve laboratuvar uygulaması
7. Hafta  Pigmentler ve laboratuvar uygulaması
8. Hafta  Pigmentler ve makale sunumları
9. Hafta  Ara Sınav
10. Hafta  Gıdalarda doğal olarak bulunan lezzet bileşenleri ve gözlem gezisi
11. Hafta  Çay ve öğrenci makale sunumları
12. Hafta  Kahve, kakao, çikolata ve öğrenci makale sunumları
13. Hafta  Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve öğrenci makale sunumları
14. Hafta  Ara Sınav
15. Hafta  
16. Hafta  
 -- ÖĞRETİM FAALİYETLERİ
 -- DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
2
30
 Ödev
0
0
 Uygulama
7
10
 Projeler
0
0
 Pratik
8
10
 Quiz
4
10
 Dönemiçi Çalışmaların Yıliçi Başarıya Oranı (%)  
60
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
40
 -- DERSİN İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
12
2
24
 Haftalık uygulamalı ders saati
7
2
14
 Okuma Faaliyetleri
12
1
12
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
8
1
8
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
8
2
16
 Sunu hazırlama
4
4
16
 Sunum
4
1
4
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
2
3
6
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
5
5
 Diğer
4
4
16
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
121
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
4.84
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
5
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanırX
2
Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.X
3
Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanırX
4
Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.X
5
Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.X
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.X
7
Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.X
8
Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.X
9
Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.X
10
Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.X
11
Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.X
12
Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.X
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
   (Arş.Gör.Dr. Duygu AĞAGÜNDÜZ)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   (https://websitem.gazi.edu.tr/site/duyguturkozu)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   (duyguturkozu@gazi.edu.tr)