GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
BESLENME ALANINDA RİSK DEĞERLENDİRME VE RİSK YÖNETİMİ/BES 417
Dersin Adı: BESLENME ALANINDA RİSK DEĞERLENDİRME VE RİSK YÖNETİMİ
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 3
Dersin Yarıyılı: 7 Dersin Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERS KATALOG TANIMI (İÇERİĞİ)
 -- TEMEL DERS KİTABI
 -- YARDIMCI DERS KİTAPLARI
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- DERSİN AMACI ve HEDEFİ
 -- DERSİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
Risk metodolojisini öğrenebilme
Beslenmeye yönelik risk değerlendirmesi yapabilme
Beslenmeye yönelik risk değerlendirmesini farklı gruplara yönelik yapabilme yeteneği edinebilme
Beslenmedeki risklerin nasıl yönetileceğini öğrenebilme
Dünyadaki ve Türkiye’deki risk yönetimi uygulamalarını öğrenebilme

 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir
 --DERSİN HAFTALIK DAĞILIMI
1. Hafta   Risk tanımlama, planlama
2. Hafta  Risk metodolojisi
3. Hafta  Toplumdaki risk grupları
4. Hafta  Gebelik ve emziklilik döneminde beslenme risk değerlendirmesi
5. Hafta  Bebeklik ve okul öncesi dönem beslenme risk değerlendirmesi
6. Hafta   Okul çağı ve adolesanlarda beslenme risk değerlendirmesi
7. Hafta  Yaşlılarda beslenme risk değerlendirmesi
8. Hafta  Yaşlılarda beslenme risk değerlendirmesi
9. Hafta  İşçilerde beslenme risk değerlendirmesi
10. Hafta  Sporcularda beslenme risk değerlendirmesi
11. Hafta  Beslenmedeki risklerin önlenmesi yöntemleri
12. Hafta  Makale sunumları
13. Hafta  Dünya’da ve ülkemizde risk yönetimi çerçevesinde yapılan uygulamalar
14. Hafta  Proje ödevlerinin değerlendirilmesi
15. Hafta  
16. Hafta  
 -- ÖĞRETİM FAALİYETLERİ
 -- DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
2
40
 Ödev
0
0
 Uygulama
0
0
 Projeler
1
10
 Pratik
0
0
 Quiz
1
10
 Dönemiçi Çalışmaların Yıliçi Başarıya Oranı (%)  
60
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
40
 -- DERSİN İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
2
28
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
0
0
 Okuma Faaliyetleri
10
2
20
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
3
3
9
 Materyal tasarlama, uygulama
0
0
0
 Rapor hazırlama
1
10
10
 Sunu hazırlama
1
10
10
 Sunum
0
0
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
3
3
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
5
5
 Diğer
1
1
1
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
86
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
3.44
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
3
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanırX
2
Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.X
3
Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanırX
4
Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.X
5
Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.X
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.X
7
Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.X
8
Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.X
9
Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.X
10
Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.X
11
Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.X
12
Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.X
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
   (Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Elemanları)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   (http://sbf-bdb.gazi.edu.tr/)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   (sbf@gazi.edu.tr )