GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
BESLENME BİYOKİMYASI II/BES 204
Dersin Adı: BESLENME BİYOKİMYASI II
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 5
Dersin Yarıyılı: 4 Dersin Türü : Zorunlu
DERS BİLGİLERİ
 -- DERS KATALOG TANIMI (İÇERİĞİ)
 -- TEMEL DERS KİTABI
 -- YARDIMCI DERS KİTAPLARI
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- DERSİN AMACI ve HEDEFİ
 -- DERSİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
Mikro besin öğelerinin ve suyun organizmadaki fonksiyonlarını ve metabolik yolaklarını öğrenebilme
Mikro besin öğelerinin ve suyun eksiklik, yetersizlik veya fazlalık durumlarında oluşabilecek metabolik sonuçları öğrenebilme
Açlık-tokluk metabolizmasını kavrayabilme
Enzim ve hormonların organizmadaki fonksiyonlarını kavrayabilme
Mikro besin öğeleri, su, açlık-tokluk, enzimler ve hormonlarla ilişkili güncel makaleleri okuma ve tartışabilme

 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 --DERSİN HAFTALIK DAĞILIMI
1. Hafta  Enzimlerin tanımı, yapısı, sınıflandırılması
2. Hafta  Enzimlerin fonksiyonları, tanı ve tedavide yararlanma
3. Hafta  Hormonlar I
4. Hafta  Hormonlar II
5. Hafta  Açlık-tokluk metabolizması I
6. Hafta  Açlık-tokluk metabolizması II
7. Hafta  Ara sınav
8. Hafta  Vitaminler (yağda eriyen) I
9. Hafta  Vitaminler (suda eriyen) II
10. Hafta  Vitaminler (suda eriyen) III
11. Hafta  Ara sınav II
12. Hafta   Serbest radikaller-antioksidanlar
13. Hafta   Mineraller I
14. Hafta  Mineraller II
15. Hafta  Su ve elektrolitler
16. Hafta  -
 -- ÖĞRETİM FAALİYETLERİ
 -- DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
2
40
 Ödev
4
5
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
4
15
 Dönemiçi Çalışmaların Yıliçi Başarıya Oranı (%)  
60
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
40
 -- DERSİN İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
3
42
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
10
3
30
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
10
3
30
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
0
 Sunu hazırlama
0
 Sunum
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
2
7
14
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
2
7
14
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
130
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
5.2
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
5
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanırX
2
Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.X
3
Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanırX
4
Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.X
5
Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.X
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.X
7
Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.X
8
Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.X
9
Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.X
10
Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.X
11
Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.X
12
Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.X
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
   (Doç. Dr. Yasemin Akdevelioğlu)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   (https://websitem.gazi.edu.tr/site/ydemirci)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   (ydemirci@gazi.edu.tr , demirciogluy@gmail.com)