GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA BESLENME/BES 215
Dersin Adı: SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA BESLENME
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 3
Dersin Yarıyılı: 3 Dersin Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERS KATALOG TANIMI (İÇERİĞİ)
 -- TEMEL DERS KİTABI
 -- YARDIMCI DERS KİTAPLARI
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- DERSİN AMACI ve HEDEFİ
 -- DERSİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
Sürdürülebilir kalkınma hedeflerini sıralayabilme ve tanımlayabilme.
Ülkemizdeki uygulamaları ve göstergeleri açıklayabilme.
Kalkınma hedeflerinden beslenme ile ilgili olanları ilişkilendirebilme ve tartışabilme.
Beslenme ile ilişkili sürdürülebilir kalkınma hedeflerini tartışabilme ve sonuç çıkarabilme.

 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders yüz yüze eğitim şeklinde, anlatım, soru cevap ve ödev öğretim teknikleri kullanılarak yürütülmektedir.
 --DERSİN HAFTALIK DAĞILIMI
1. Hafta  Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri
2. Hafta  Türkiye'de yürütülen beslenme plan ve politikaları
3. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 1: Yoksulluğa Son
4. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 2: Açlığa Son
5. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 3: Sağlıklı Bireyler
6. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 4: Nitelikli Eğitim
7. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 5: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
8. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 6: Temiz Su ve Sıhhi Koşullar
9. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 8:İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme
10. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 12: Sorumlu Tüketim ve Üretim
11. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 13: İklim Eylemi
12. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 15: Karasal Yaşam
13. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 16: Barış ve Adalet
14. Hafta  Beslenme ile ilgili hedef 17: Hedefler için Ortaklıklar
15. Hafta  -
16. Hafta  -
 -- ÖĞRETİM FAALİYETLERİ
 -- DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
40
 Ödev
1
10
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
4
10
 Dönemiçi Çalışmaların Yıliçi Başarıya Oranı (%)  
60
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
40
 -- DERSİN İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
2
28
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
4
2
8
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
3
3
9
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
0
 Sunu hazırlama
1
3
3
 Sunum
1
1
1
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
6
6
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
8
8
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
63
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
2.52
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
3
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanırX
2
Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.X
3
Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanırX
4
Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.X
5
Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.X
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.X
7
Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.X
8
Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.X
9
Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.X
10
Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.X
11
Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.X
12
Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.X
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
   (Prof.Dr.Eda KÖKSAL)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   (www.websitem.gazi.edu.tr/site/edakoksal)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   (edakoksal@gazi.edu.tr)