GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI
Dersler - AKTS Kredileri - YÜKSEK LİSANS
1.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | ||
ZORUNLU SEÇMELİ DERS | Seçmeli | 0+0+3(Saat) | 7,5 | |
ZORUNLU SEÇMELİ DERS | Seçmeli | 0+0+3(Saat) | 7,5 | |
ZORUNLU SEÇMELİ DERS | Seçmeli | 0+0+3(Saat) | 7,5 | |
ZORUNLU SEÇMELİ DERS | Seçmeli | 0+0+3(Saat) | 7,5 | |
AKTS Kredi Toplamı: | 30 | |||
2.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | ||
ZORUNLU SEÇMELİ DERS | Seçmeli | 0+0+3(Saat) | 7,5 | |
ZORUNLU SEÇMELİ DERS | Seçmeli | 0+0+3(Saat) | 7,5 | |
ZORUNLU SEÇMELİ DERS | Seçmeli | 0+0+3(Saat) | 7,5 | |
SEMİNER | Zorunlu | 0+0+3(Saat) | 7,5 | |
AKTS Kredi Toplamı: | 30 | |||
3.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | ||
YÜKSEK LİSANS TEZİ | Zorunlu | 0+0+15(Saat) | 15 | |
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 0+0+15(Saat) | 15 | |
AKTS Kredi Toplamı: | 30 | |||
4.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | ||
YÜKSEK LİSANS TEZİ | Zorunlu | 0+0+15(Saat) | 15 | |
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 0+0+15(Saat) | 15 | |
AKTS Kredi Toplamı: | 30 | |||
DERSLER | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
14309 | YÜKSEK LİSANS TEZİNE HAZIRLIK | Zorunlu | 5 | |
24309 | YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | 30 | |
BDB-1010 | İLERİ BESLENME I | Zorunlu | 9 | |
BDB-2002 | YÜKSEK LİSANS SEMİNERİ | Zorunlu | 5 | |
BDB-2010 | İLERİ BESLENME II | Zorunlu | 9 | |
BDB-4002 | DOKTORA SEMİNERİ | Zorunlu | 5 | |
BDB-1030 | TEMEL BİYOİSTATİSTİK | Seçmeli | 7 | |
BDB-1050 | İLAÇ TEDAVİSİNDE BESLENME VE DİYET İLKELERİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1060 | TOPLUM BESLENMESİ I | Seçmeli | 7 | |
BDB-1070 | BESLENME EĞİTİMİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1080 | BESLENME ANTROPOLOJİSİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1090 | SPORCU BESLENMESİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1100 | OKUL ÇAĞI VE ADOLESANDA BESLENME | Seçmeli | 7 | |
BDB-1110 | BEBEK VE ÇOCUK BESLENMESİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1130 | AĞIRLIK DENETİMİ VE YEME DAVRANIŞI BOZUKLUKLARI | Seçmeli | 6 | |
BDB-1140 | DİABETES MELLİTUS VE DİYET TEDAVİSİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1150 | KALP DAMAR HASTALIKLARI VE DİYET TEDAVİSİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1160 | GASTROİNTESTİNAL SİSTEM HASTALIKLARI VE DİYET TEDAVİSİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1170 | KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR I (YETİŞKİN) | Seçmeli | 7 | |
BDB-1180 | KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR I (ÇOCUK) | Seçmeli | 7 | |
BDB-1200 | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON | Seçmeli | 6 | |
BDB-1210 | SATIN ALMA VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1220 | MENÜ YÖNETİM VE DENETİMİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-1240 | BESİN ETİKETLEME | Seçmeli | 6 | |
BDB-1250 | TOPLUM SAĞLIĞINDA BESLENME SORUNLARINA | Seçmeli | 6 | |
BDB-1260 | BESİN DESTEKLERİ VE SAĞLIK | Seçmeli | 6 | |
BDB-1270 | BESİNLERİ KORUMA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 6 | |
BDB-2020 | BESLENMEDE BİYOMOLEKÜLER YAPILAR VE KİMYASAL | Seçmeli | 6 | |
BDB-2040 | BESLENME VE BİLİŞSEL GELİŞİM | Seçmeli | 7 | |
BDB-2050 | TOPLUM BESLENMESİ II | Seçmeli | 7 | |
BDB-2060 | YAŞLILIKTA BESLENME VE SAĞLIĞIN KORUNMASI | Seçmeli | 7 | |
BDB-2080 | AFET DURUMLARINDA BESLENME HİZMETLERİNİN YÖNETİMİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-2100 | GEBE VE EMZİKLİ BESLENMESİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-2120 | BÖBREK HASTALIKLARI VE DİYET TEDAVİSİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-2130 | ENTERAL VE PARENTERAL BESLENME | Seçmeli | 7 | |
BDB-2160 | OKULLARDA BESLENME HİZMETLERİ | Seçmeli | 7 | |
BDB-2180 | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİNDE BESİN HAZIRLAMA VE PİŞİRME | Seçmeli | 6 | |
BDB-2190 | ÖZEL DURUMLARA YÖNELİK DENEYSEL YİYECEK | Seçmeli | 7 | |
BDB-2200 | BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASINDA ANTROPOMETRİK YÖNTEMLER | Seçmeli | 7 | |
BDB-2210 | PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER | Seçmeli | 6 | |
BDB-2220 | MESLEKİ VE BİLİMSEL YAYIN ETİĞİ | Seçmeli | 6 | |
BDB-2230 | BESLENME BİLİMLERİNDE TEMEL LABORATUVAR TEKNİKLERİ | Seçmeli | 6 |