GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI
Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI | |
1 | - Besin analizleri ve beslenme alanı ile ilgili yaşam boyu öğrenme bilincine ve güncel bilgilere sahip olur |
2 | - Besin analizleri ile ilgili teorik ve pratik bilgilerini besin analiz sorunlarını çözmek için kullanır |
3 | - Gıda alanındaki sorunları çözmeye yönelik projeler üretir ve gerçekleştirir |
4 | - Besin ve su ile ilgili analizleri tasarlar, amaca uygun analitik yöntemleri seçer, uygular, değerlendirir ve raporlandırır |
5 | - Besin analizleri ile ilgili uygulamalar için bilgisayar ve ileri teknolojik analiz cihazlarını kullanır |
6 | - Beslenme-sağlık ilişkisini değerlendirir ve mesleğinde kullanır |
7 | - Besin içeriğini, besin- ilaç, ilaç- besin etkileşmelerini, gıda katkı maddelerini, gıda mevzuatını bilir ve yorumlar |
8 | - Bireysel çalışma yanında disiplin içi ve disiplinler arası bilimsel gruplarda aktif olarak çalışır |
9 | - Bilgiye erişmek için ulusal ve uluslararası kaynak araştırması yapar |
10 | - Bilimsel bir konu ile ilgili araştırmasını ulusal/uluslararası düzeyde yazılı, sözlü ve görsel olarak sunar |
11 | - Mesleki ve etik sorumluluklarını bilir ve uygular |
12 | - Besin analizleri ve beslenme alanında sosyal ve kültürel gelişmeleri takip eder ve yorumlar |