GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
Gösterim Biçimi
Sınıflandırılmış
Sıralı
1- Spor yönetimi alanındaki bilgi ve becerilerini, sporla ilgili örgütlerin/kurumların ve etkinliklerin yönetimini ilgilendiren konularda uygular.
2- Yönetim ilke ve işlevlerini sporla ilgili örgütlerin/kurumların ve etkinliklerin uygulamalarına yansıtır.
3- Spor yönetimi ile ilgili yasal mevzuatlarda kendine verilen görev ve sorumluluklara değer verir.
4- Ulusal ve uluslararası spor sistemlerinin bileşenlerini ve spor politikalarını analiz eder.
5- Spor kurumlarında/etkinliklerinde ekip ve proje üyesi olarak sorumluluk alarak kılavuzluk yapar.
6- Spor yönetimi alanında birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek performanslarını değerlendirir.
7- Farklı spor branşlarına yönelik becerileri, oyun kurallarını, teknik ve taktik bilgileri temel ve ileri düzeyde spor dalına özgü antrenman planı ve programlarına uygulama ortamı yaratır.
8- Alanıyla ilgili konularda uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar.
9- Spor yönetimi alanında ulusal ve uluslararası gelişmeleri mesleki yabancı dil bilgisini kullanarak çok yönlü değerlendirir.
10- Spor yönetimi alanı ile ilgili sağlık, güvenlik ve risk unsurlarını düzenli şekilde değerlendirir.
11- Alanı ile ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığı ile sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır.
12- Görev aldığı birimde liderlik özelliğini kullanarak çalışanları kişilik, kültür ve davranışsal özellikleri doğrultusunda yönlendirir.
13- Mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirerek değişime, yeniliğe ve girişimciliğe değer verir.
14- Spor kurumlarını ilgilendiren konularda (pazarlama, sosyal medya, sponsorluk gibi) örgütü daha verimli hale getirecek uygulamalar gerçekleştirir.
15- İnsan organizmasının yapısı, görevleri ve gelişimi konularından hareketle bireylerin yaşam boyu spor alışkanlığı kazanmalarına öncülük eder.
16- Sportif etkinliklerin ve müsabakaların düzenlenmesinde iyi bir uygulayıcıdır
17- Spor yönetimi alanının ilişkili olduğu disiplinlerle (sosyal bilimler, yönetim bilimi, çevre bilimleri vb.) etkileşim konusunda bilgi sahibidir.
18- Engelli bireylerin spora yönlendirilmesindeki bilgilerini oluşan yeni durumlara uydurma becerisine sahiptir.
19- Spor yönetimi alanında olgu, olay ve sorunlarla ilgili farklı bilgi kaynaklarına (kişi, kitap, veri tabanı, internet vb.) ulaşma becerisine sahiptir.
20- Spor kurumları ve organizasyonlarında bireylerin ve katılımcıların esenliği, güvenliği, özel hayatın gizliliği gibi konuları analiz eder.