GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI
Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI | |
1 | - Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır |
2 | - Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar. |
3 | - Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanır |
4 | - Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder. |
5 | - Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır. |
6 | - Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler. |
7 | - Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır. |
8 | - Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır. |
9 | - Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır. |
10 | - Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar. |
11 | - Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır. |
12 | - Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular. |