GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
Gösterim Biçimi
Sınıflandırılmış
Sıralı
1- Sorumlu öğretim üyesinin önerdiği konularda makale taraması yapıp sözlü sunum hazırlamak
2- Hücre ve membranın elektriksel olarak irdelenmesi, biyoelektrik potansiyellerin ve voltaj-klamp tekniğinin uygulamalı öğrenilmesi.
3- Mikro akımların elde ediliş yöntemleri, Voltaj değişimli sabit akım kaynakları (LIDC) ve yumuşak dokuya etkisi, Yara iyileşmesinin sabit mikro akımlarla hızlandırılması ve elektrot tipleri konuları hakkında bilgi sahibi olmak.
4- Dokularda piezoelektrik özellik, ultrases ve özellikleri konularının öğrenilmesi
5- Ultrasonun fiziksel özellikleri, Ultrason elde etme yöntemi, Dokuda ultrason absorplanması;böbrek, yağ, kas, K.C. kan, plazma ve kemik dokularında ultrason absorplanma farklılıkları, Dokuların karakteristik empedansı ve ultrason girginliği, Diagnostik ve terapötik ultrason, Ultrasonun kavitasyon etkisi ve araştırmada kullanımı, Mikromasaj etki konularının kavranması
6- Elektrik akımı ile uyarı: Dokuda zedelenme akımı, Dokuda sonik karakteristikler, Karakteristik empedans: Dokuların karakteristik empedansı, Ultrasonun ısı etkisi ve tıpta kullanımı, Diagnostik, terapötik ve cerrahi ultrason, Doppler ultrason, Infrases konularının öğrenilmesi.
7- Dolaşım sisteminin elektrik devre modeli, dolaşım sisteminde sürtünmeyi etkileyen faktörler, Damarlarda kanın akmasını belirleyen faktörler: Damar direnci basınç farkı ilişkisi, Stoke’s yasası, Bernouilli yasası, İç sürtünmeli akışta hız, debi, direnç ve damar yarıçapı ilişkisi, Damarlarda kinetik enerji faktörü, Egzersizde dolaşımı etkileyen faktörler konularının öğrenilmesi.
8- Biyolojik potansiyel farkın nedeni: Asimetri, Hücre potansiyelinin oluşmasında fosfolipidlerin rolü, Hücre potansiyelinin oluşmasında iyon konsantrasyon farkının rolü, Sinir hücresinin elektrik eşdeğer modeli, Sinir hücresinde uyarı, Lokal kısmi uyarı,Hodkin döngüsü konularının öğrenilmesi sağlanacaktır.
9- Kendisinden istenen her konu hakkında bilimsel sorgulama ve sunum yeteneği kazandırılması
10- Biyolojik dokularda sonik karakteristikler, İşitme Biyofiziği, Bir transduser olarak kulak, Biyomateryaller, özellikleri ve metal implantlar, Vücutta implant korozyonu, nedenleri ve çözümlerinin öğrenilmesi.
11- Doku iletkenliği, dokuların dielektrik özellikleri, Elektrocerrahi, Kemik kırıklarının iyileşmesinin hızlandırılmasında mikro akımlar ve uygulama yöntemleri konularının öğrenilmesi
12- Lazer, fiziksel özellikleri, oluşum mekanizması ve etkileri, çeşitleri ve biyolojik ortamlarla etkileşimleri ve uygulamaları hakkında bilgi edinimi
13- Biyomanyetik alanlar konusunda gerek teorik gerekse uygulama açısından detaylı bilgi edinimi
14- Biyofizik ve Elektromanyetik Alan Teorisi konularında bilgi edinimi.
15- Dozimetre, ölçülendirme, biyomanyetik alan araştırmalarında canlıya uygulanan manyetik alanlar için modelleme çalışmaları, ölçülendirme faktörü konularında bilgi edinimi.