GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI
Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal, Olgusal |
- Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşır. |
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşır. |
- İleri düzeyde farklı araştırma yöntem ve tekniklerine ilişkin bilgiye sahiptir. |
BECERİLER |
Bilişsel, Uygulamalı |
- Bireysel olarak İleri düzeyde araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak yeni bilgiler üretebilme becerisine, yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kullanabilme becerisine sahiptir. |
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında sorun ve gereksinimler temelinde yeni üretim modelleri geliştirebilme becerisine sahiptir, alana yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı geliştirir. |
- Bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına uygular; özgün bir konuyu araştırabilme, kavrayabilme, tasarlayabilme, uyarlayabilme ve uygulayabilme becerisine sahiptir. |
- Yeni ve karmaşık düşüncelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar. |
- Yiyecek içecek sektörüne yönelik danışmanlık hizmeti verir, proje tasarlar, yazar ve yönetir. |
YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
- Bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayarak, özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirir ve alandaki ilerlemeye katkıda bulunur. |
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ve yakın disiplinler ile ilgili bilimsel çalışma yaparak ve yayımlayarak alandaki bilginin sınırlarını genişletir. |
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili ve disiplinler arası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapar. |
Öğrenme Yetkinliği |
- Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili yeni düşünce ve yöntemler geliştirerek mesleki/akademik ortamlarda aktarır. |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
- Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceleyebilme, geliştirebilme ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetir. |
- Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunabilme ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar. |
- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır. |
Alana Özgü Yetkinlik |
- Kültürel değerleri bilimsel olarak sunabilir. |
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili güncel gelişmeleri ve bilgileri hizmet verdiği insanlar ve toplum yararına kullanır. |
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına yönelik yaptığı çalışmalarda doğru istatistiksel yöntemleri seçer ve uygular, doğru yorumlar; analiz ve sentez yapar. |
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki diğer disiplinler ile çalışabilme deneyimine sahiptir |
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurar. |