GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI
Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal, Olgusal |
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır |
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder. |
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır. |
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler. |
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır. |
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır. |
- Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular. |
BECERİLER |
Bilişsel, Uygulamalı |
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır |
- Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar. |
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır. |
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler. |
- Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır. |
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır. |
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır. |
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar. |
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır. |
YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder. |
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır. |
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır. |
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır. |
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar. |
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır. |
Öğrenme Yetkinliği |
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır |
- Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar. |
- Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanır |
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder. |
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır. |
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler. |
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır. |
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar. |
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır. |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır |
- Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar. |
- Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanır |
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder. |
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır. |
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler. |
- Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır. |
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır. |
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır. |
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar. |
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır. |
- Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular. |
Alana Özgü Yetkinlik |
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır |
- Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar. |
- Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanır |
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder. |
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır. |
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler. |
- Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır. |
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır. |
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır. |
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar. |
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır. |
- Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular. |