GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2017 AKADEMİK YILI

Dersler - AKTS Kredileri
1.Dönem Ders Planı
Derskodu Ders Adı Ders Durum
Lab+Uyg+Teo(Saat)
AKTS
ING-101 İNGİLİZCE-I Zorunlu
0+0+3
3
TAR-101 ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu
0+0+2
2
TUR 101 TURİZME GİRİŞ Zorunlu
0+0+3
6
TUR 121 GENEL EKONOMİ Zorunlu
0+0+3
6
TUR 131 GENEL MUHASEBE Zorunlu
0+0+3
6
TUR 141 HUKUK BAŞLANGICI Zorunlu
0+0+2
5
TÜR-101 TÜRK DİLİ-I Zorunlu
0+0+2
2
AKTS Kredi Toplamı:30
2.Dönem Ders Planı
Derskodu Ders Adı Ders Durum
Lab+Uyg+Teo(Saat)
AKTS
ING-102 İNGİLİZCE-II Zorunlu
0+0+3
3
REH 102 DAVRANIŞ BİLİMLERİ Zorunlu
0+0+3
6
REK 102 REKREASYON Zorunlu
0+0+2
5
TAR-102 ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu
0+0+2
2
TUR 112 GENEL İŞLETME Zorunlu
0+0+3
6
TUR 122 İŞLETMECİLER İÇİN MATEMATİK Zorunlu
0+0+2
6
TÜR-102 TÜRK DİLİ-II Zorunlu
0+0+2
2
AKTS Kredi Toplamı:30
3.Dönem Ders Planı
Derskodu Ders Adı Ders Durum
Lab+Uyg+Teo(Saat)
AKTS
GAS 211 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ Zorunlu
0+0+3
5
GAS 231 GIDA MEVZUATI Zorunlu
0+0+2
4
REK 201 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Zorunlu
0+0+3
5
TUR 221 İSTATİSTİK Zorunlu
0+0+3
5
SEÇMELİ DERSLER(3):11
AKTS Kredi Toplamı:30
4.Dönem Ders Planı
Derskodu Ders Adı Ders Durum
Lab+Uyg+Teo(Saat)
AKTS
GAS 202 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Zorunlu
0+0+2
4
GAS 212 MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI I Zorunlu
0+2+2
6
GAS 222 İÇECEK TEKNOLOJİSİ Zorunlu
0+0+2
4
REH 212 TURİZM COĞRAFYASI Zorunlu
0+0+3
5
SEÇMELİ DERSLER(3):11
AKTS Kredi Toplamı:30
5.Dönem Ders Planı
Derskodu Ders Adı Ders Durum
Lab+Uyg+Teo(Saat)
AKTS
GAS 321 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu
0+0+2
3
GAS 331 MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI II Zorunlu
0+2+2
5
TUR 301 TURİZM PAZARLAMASI Zorunlu
0+0+3
5
SEÇMELİ DERSLER(4):17
AKTS Kredi Toplamı:30
6.Dönem Ders Planı
Derskodu Ders Adı Ders Durum
Lab+Uyg+Teo(Saat)
AKTS
GAS 332 YİYECEK İÇECEK İŞL. OTOMASYON SİSTEMLERİ Zorunlu
0+2+1
5
GAS 342 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN Zorunlu
0+0+2
4
GAS 352 MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI III Zorunlu
0+2+2
4
SEÇMELİ DERSLER(4):17
AKTS Kredi Toplamı:30
7.Dönem Ders Planı
Derskodu Ders Adı Ders Durum
Lab+Uyg+Teo(Saat)
AKTS
GAS 411 MENÜ PLANLAMASI Zorunlu
0+2+2
5
GAS 461 EKMEK VE UNLU MAMUL TEKNOLOJİSİ Zorunlu
0+2+2
5
TUR 461 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu
0+0+3
5
SEÇMELİ DERSLER(3):15
AKTS Kredi Toplamı:30
8.Dönem Ders Planı
Derskodu Ders Adı Ders Durum
Lab+Uyg+Teo(Saat)
AKTS
GAS 422 GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ Zorunlu
0+2+2
5
GAS 452 SERVİS VE BAR UYGULAMALARI Zorunlu
0+2+1
5
GAS 490 MEZUNİYET PROJESİ Zorunlu
0+0+3
5
SEÇMELİ DERSLER(3):15
AKTS Kredi Toplamı:30
Seçmeli Dersler
Derskodu Ders Adı Ders Durum
Lab+Uyg+Teo(Saat)
AKTS
GAS 241 BAHARAT VE KAHVE KÜLTÜRÜ Seçmeli
0+0+2
3
REH 201 KÜLTÜR VE TURİZM Seçmeli
0+0+2
3
REH 211 İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Seçmeli
0+0+2
3
REH 221 TEMEL SANAT VE ESTETİK BİLGİSİ Seçmeli
0+0+2
3
TUR 253 MESLEKİ YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 255 MESLEKİ YABANCI DİL I (ALMANCA) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 257 MESLEKİ YABANCI DİL I (FRANSIZCA) Seçmeli
0+0+2
5
REH 222 SAĞLIK TEDBİRLERİ VE İLK YARDIM Seçmeli
0+0+2
3
REH 252 DÜNYA TURİZM HAREKETLERİ Seçmeli
0+0+2
3
REH 262 SEYAHAT VE ULAŞTIRMA HİZMETLERİ Seçmeli
0+0+2
3
REK 242 TURİZM VE ÇEVRE Seçmeli
0+0+2
3
TUR 254 MESLEKİ YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 256 MESLEKİ YABANCI DİL II (ALMANCA) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 258 MESLEKİ YABANCI DİL II (FRANSIZCA) Seçmeli
0+0+2
5
GAS 311 BESLENME İLKELERİ Seçmeli
0+0+3
4
GAS 341 İKRAM HİZMETLERİ Seçmeli
0+0+3
4
GAS 351 SERVİS VE BAR BİLGİSİ Seçmeli
0+0+3
4
GAS 361 SOĞUK MUTFAK SANATI Seçmeli
0+2+2
4
GAS 371 YÖRESEL MUTFAKLAR Seçmeli
0+2+2
4
TUR 353 MESLEKİ YABANCI DİL III (İNGİLİZCE) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 355 MESLEKİ YABANCI DİL III (ALMANCA) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 357 MESLEKİ YABANCI DİL III (FRANSIZCA) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 371 HASTANE HİZMETLERİ VE SAĞLIK OTELCİLİĞİ Seçmeli
0+0+3
4
GAS 372 YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ Seçmeli
0+0+3
4
GAS 382 TATLI VE PASTA SANATI Seçmeli
0+2+2
4
GAS 392 OSMANLI MUTFAĞI Seçmeli
0+0+3
4
REK 332 MEKAN TASARIMI VE KONSEPT Seçmeli
0+0+3
4
TUR 332 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Seçmeli
0+0+3
4
TUR 354 MESLEKİ YABANCI DİL IV (İNGİLİZCE) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 356 MESLEKİ YABANCI DİL IV (ALMANCA) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 358 MESLEKİ YABANCI DİL IV (FRANSIZCA) Seçmeli
0+0+2
5
TUR 362 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli
0+2+2
4
GAS 471 ULUSLARARASI MUTFAKLAR Seçmeli
0+2+1
5
GAS 481 ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA Seçmeli
0+0+2
5
GAS 491 ZİYAFET ORGANİZASYONU Seçmeli
0+1+2
5
REH 483 İSPANYOLCA I Seçmeli
0+0+3
5
REH 491 ALMANCA I Seçmeli
0+0+3
5
REH 493 FRANSIZCA I Seçmeli
0+0+3
5
REH 495 RUSÇA I Seçmeli
0+0+3
5
TUR 481 SOSYAL SORUMLULUK VE MESLEK ETİĞİ Seçmeli
0+0+2
5
TUR 491 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Seçmeli
0+0+2
5
GAS 462 YİYECEK İÇECEK STİLİSTLİĞİ Seçmeli
0+2+1
5
GAS 472 FÜZYON MUTFAK UYGULAMALARI Seçmeli
0+2+1
5
GAS 482 GASTRONOMİ VE YEMEK TARİHİ Seçmeli
0+0+2
5
REH 462 ŞEHİR VE MEDENİYET Seçmeli
0+0+2
5
REH 472 ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli
0+0+2
5
REH 484 İSPANYOLCA II Seçmeli
0+0+3
5
REH 492 ALMANCA II Seçmeli
0+0+3
5
REH 494 FRANSIZCA II Seçmeli
0+0+3
5
REH 496 RUSÇA II Seçmeli
0+0+3
5