GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2017 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
ETKİNLİK YÖNETİMİ/REK 461
Dersin Adı: ETKİNLİK YÖNETİMİ
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 5
Dersin Yarıyılı: 7 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Yrd. Doç. Dr. H. Dilek SEVİN
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  dsevim@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Öğrencinin mesleki bilgisi arttırmak
Etkinliği tanımlamak
Etkinlik elemanlarının değerlendirmek
Etkinliği bir bütün olarak yorumlamak
Bir organizasyonun gerçekleşme aşamalarını değerlendirmek




 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Etkinlik Kavramı, Etkinlik Türleri
2. Hafta  Etkinlik Yönetimi Aşamaları ve Özellikleri
3. Hafta  Etkinlik ve Planlama
4. Hafta  Etkinlik ve İnsan Kaynakları Yönetimi
5. Hafta  Etkinlik ve Finansal Yönetim
6. Hafta  Etkinlik ve Pazarlama
7. Hafta  Etkinlik, Risk ve Kriz yönetimi
8. Hafta  Ara Sınav
9. Hafta  Etkinlik ve Kültür
10. Hafta  Kongre Planlama
11. Hafta  Ticari Sergi- Fuarlar Planlama
12. Hafta  Özel Etkinlikler ve Planlama
13. Hafta  Etkinlik Yönetiminde Değerlendirme
14. Hafta  Ödev sunumları ve tartışmalar
15. Hafta  Ödev sunumları ve tartışmalar
16. Hafta  Final Sınavı
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  1)Eylin BABACAN, Aylin Göztaş(2011);Etkinlik Yönetimi 2)Hakan TÜRKKUŞU(2012);5N1K ile Etkinlik Yönetim 3)D.YÜNCÜ, E.AKSÖZ, I.ÖZGEN, H. YÜNCÜ, H. YILMAZ, P. ÜZÜMCÜ, D. GÜLER;Kongre ve Etkinlik Yönetimi, A.Ü. Yayın No:1858 4)Judy ALLEN, Event Planning, Second Editıon, Wiley Ltd.,Printed in Canada 5)Davıd C. WATT, Event Management ın Leısure and Tourism, Addison Wesley Logman Ltd 1998, 6)Anton Shone and Bryn Parry, Successful Event Management, A Practıcal Handbook/Third Edition,South Western Cengage Learning.
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
   Anlatım, Soru-Yanıt.
 -- STAJ / UYGULAMA
  Yok
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
60
 Ödev
7
10
 Uygulama
1
20
 Projeler
7
10
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
16
2
32
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
16
3
48
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
0
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
0
 Sunu hazırlama
1
5
5
 Sunum
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
15
15
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
25
25
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
125
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
5
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
5
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Turizm sektörüyle ilgili temel kavramları bilir ve yorumlar.X
2
Mesleki ve bilimsel etik değerleri kavrar.X
3
Sektörün gerektirdiği donanım ve yazılım bilgisine sahip olur ve gerekli paket programları kullanabilir.X
4
Turizm işletmelerindeki belge düzeni ve muhasebe sistemi ile ilgili temel bilgilere sahip olur.X
5
Konaklama işletmelerinde ön büro departmanı ile ilgili manuel ve bilgisayar destekli işlemleri yapar.
6
Temel ekonomi bilgisine sahip olur.X
7
Turizm alanında analitik düşünme yeteneğine sahip olur.X
8
Turizm işletmelerinde finansal analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur.X
9
Turizm işletmelerinde insan kaynakları yönetimi konusunda bilgi sahibi olur.X
10
Turizm işletmelerinde gerekli yiyecek-içecek uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur.X
11
Sağlık otelciliği, yat ve marina işletmeciliği gibi farklı turizm alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olur.X
12
Sektörün gerektirdiği ölçüde yabancı dil becerilerine sahip olur.
13
Konaklama işletmelerinde gerçekleşen organizasyonları kurabilecek ve yönetecek yeterliliklere sahip olur.X
14
Genel işletmecilik bilgisine sahip olur.X
15
Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar.X
16
Turizm işletmeleriyle ilgili temel hukuk bilgisine sahip olur.X
17
Turizm ve çevre ilişkisini anlar, daha yaşanabilir bir çevre için gerekli uygulamalardan haberdar olur ve gerektiğinde uygular.X
18
Konaklama işletmelerinde gerçekleştirilen rekreasyon faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olur.X
19
Turizmin kültürel boyutu hakkında bilgi sahibi olur.X
20
Ülkemiz ve dünya mutfakları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur.X