GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

Çalışma Şekli
Tam zamanlı

Araştırma Olanakları

 

Birimin kullanabildiği fiziki ve teknik alt yapısı bulunmaktadır. Birimin kadrolu elemanı bulunmamaktadır. İç paydaşları, başlıca Tıp fakültesinin farklı anabilim dalı ve farklı bölümlerinden gelen akademik personelinden oluşmaktadır. Ulusal ve Üniversite içi araştırma kaynakları kullanılmaktadır.

Dış paydaşları Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı, ODTÜ Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler Bölümü, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji   Anabilim Dalı ve TED Üniversitesi Mekatronik Bölümüdür. İç paydaşlarla haftalık düzenli araştırma ve seminer toplantıları yapılmaktadır. Dış paydaşlar da bu toplantılara katılabilmektedir. Yılda iki kez dış paydaşlarla çalıştay düzenlenmektedir.

Doktora öğrencilerinin seçiminde, temel TUS/ALES puanı ve dil puanı yanında Nörobilime duyduğu ilgi ve araştırma isteği temel alınmaktadır. Yapılan araştırmalar, planlama aşamasından, yayın aşamasının tamamlanmasına kadar tüm birim çalışanlarının bilimsel eleştirileri ve geri bildirimleriyle tartışılarak gerçekleşmektedir.

Nörobilim Laboratuarı ve Faaliyetleri

Nörobilim laboratuvarı Harvard Üniversitesi ile ortak proje kapsamında uluslararası standartlara uygun olarak 2004 yılında kurulmuştur. Özellikle migren ağrı modeli ve davranış ile ilgili  özelleşmiş cihazların ve bu konuda eğitimli personelin bulunduğu bir laboratuvardır. Ağrı ve davranış konusunda uluslararası arenada ses getiren çalışmalar sürdürülmektedir. Farklı uzmanlık alanlarından deneyimli kişiler tarafından 24 saat kullanılabilmektedir.