GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
GİRİŞİMCİLİK (SEÇ)/İMM -329
Dersin Adı: GİRİŞİMCİLİK (SEÇ)
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 2
Dersin Yarıyılı: 5 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Yrd. Doç. Dr. Ömer ASAL
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  www.gazi.edu.tr/omerasal
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  omerasal@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Girişimci olmak isteyen kişileri özel sektöre hazırlamak.
Girişimcide bulunması gereken özellikleri kazandırmak.
İşletme yöneticiliğine hazırlamak






 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Girişim ve girişimcilik
2. Hafta  Girişimciliğin çeşitleri
3. Hafta  Girişimci olma nedenleri ve girişimciliğin fonksiyonları
4. Hafta  Girişimcilerin ortak özellikleri
5. Hafta  Türkiye’ de girişimciliğin tarihsel gelişimi
6. Hafta  Girişimcilik engelleri ve kısıtlar. Girişimcinin kişilik özellikleri, girişimci yetenekleri ve eğilimi
7. Hafta  Girişimcilik kültürü ve hayal gücü yönetimi.
8. Hafta  Girişimcilik eğitimi konuları, pazarlama, üretim yönetimi,
9. Hafta  Finansal yönetim, personel yönetimi, muhasebe,
10. Hafta  Halkla ilişkiler, yönetim ve yöneticilik, yöneticilerin özellikleri
11. Hafta  Türkiye’ deki yöneticilerin genel özellikleri. İş fikirleri üretmek
12. Hafta  Hizmet üretimi yapabilecek pazarlama, ticaret, turizm, eğitim ve serbest meslek iş fikirleri,
13. Hafta  Yeni gelişen girişim alanları
14. Hafta  Girişimcilik politikası, girişimcilikte rekabet ve rekabet gücünü arttırma
15. Hafta  Türkiye’ de girişimcilik
16. Hafta  İşletme sorunları ve çözüm önerileri
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  1.Girişimcilik (Kendi İşini Kurma, İşletme), Prof. Dr. Mahmut TEKİN, Damla Ofset, 1999. 2. Girişimcilik Kültürü ve KOBİ’ ler, Yar. Doç. Dr. Adnan ÇELİK
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
  YOK
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
30
 Ödev
1
10
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
2
16
32
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
0
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
0
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
2
4
8
 Sunu hazırlama
1
2
2
 Sunum
1
2
2
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
0
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
0
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
44
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
1.76
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
2
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Güncel yöntemleri, araç ve teknolojileri kullanarak imalat süreci ve sistemlerini seçme ve tasarlama becerisiX
2
Alanında nicel ve nitel bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini bir süreç olarak uygulayabilmeX
3
Mühendislik tasarım ve analizlerinde bilgisayar yazılımları gibi modern mühendislik yöntemlerini ve bilgiye ulaşmada çağdaş yöntemleri kullanabilme becerisiX
4
Çok disiplinli projelerde çalışabilme ve liderlik yapabilme becerisiX
5
Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisiX
6
Bir makinayı, parçasını veya süreci, beklenen performansı, imalat özelliklerini ve ekonomikliği sağlayacak şekilde seçme, geliştirme ve tasarlama becerisiX
7
Mesleki ve etik sorumluluk anlayışına sahip olmaX
8
Türkçe ve İngilizce sözlü ve yazılı iletişim kurabilme becerisiX
9
İmalat mühendisliği problemlerini belirleme, sunma, formüle etme ve çözme becerisiX
10
İmalat sistemlerini tasarlama, yürütme ve sonuçları analiz edip yorumlayabilme becerisiX
11
İmalat problemlerinin çözümü için temel ve mühendislik bilimlerinin prensiplerini uygulama becerisiX
12
İmalat mühendisliğinin ulusal ve küresel boyutlardaki etkileri hakkında bilgi sahibi olma ve yorum yapabilme becerisiX