GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
İNGİLİZCE-I/ING-101
Dersin Adı: İNGİLİZCE-I
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 4
Dersin Yarıyılı: 1 Ders Türü : Zorunlu
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  İngilizce
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Okt. Mustafa Akın Güngör, YDYO OKUTMANLARI
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  http://websitem.gazi.edu.tr/site/magungor
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  magungor@gazi.edu.tr magungor@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Öğrenciler kendilerini tanıtabilirler.
Öğrenciler meslekleri sorabilir ve üçüncü kişilerin mesleklerini söyleyebilirler.
Öğrenciler İngilizce yaş ve telefon numarası sorabilirler.
Öğrenciler cins isimlerde tekillik çoğulluk durumlarını tanıyabilir ve ilgili isimler yerine zamir kullanabilirler.
Öğrenciler nesnelerin adetlerini sorabilir ve ilgili sorulara cevap verebilirler.
Öğrenciler zamanı sorabilir ve ilgili sorulara saat, gün, ay ve mevsim belirterek cevap verebilirler.
Öğrenciler zaman edatlarını tanıyarak içinde bulundukları zamanda gerçekleşen olayları anlatabilirler.
Öğrenciler İngilizce iyelik durumlarını tanıyabilirler.
Öğrenciler yer edatlarını tanıyabilirler.
Öğrenciler iki tümceyi doğru bağlaç kullanarak bağlayabilirler.
 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders bilgi teknolojilerine dayalı uzaktan eğitim yoluyla verilmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Ders 1: Oryantasyon, Ders 2: İngilizce kendini tanıtma
2. Hafta  Ders 3: Meslekleri tanıma, Ders 4: Olmak (to be) fiili
3. Hafta  Ders 5: Sayıları tanıma, Ders 6: İngilizce telefon numarası ve yaş sorma
4. Hafta  Ders 7: Cins isimlerde çoğul eki, Ders 8: Özne durumundaki çoğul zamirler
5. Hafta  Ders 9: There is /There are (var) kalıbı, Ders 10: İngilizce zamanı (saat, gün, ay, mevsim) sorma
6. Hafta  Ders 11: Zaman Edatları, Ders 12: Şimdiki zaman
7. Hafta  Ders 13: Genel Tekrar, Ders 14: Genel Tekrar
8. Hafta  Ara Sınav– Ders15: Genel tekrar, Ders 16: Genel tekrar
9. Hafta  Ders 17: Ülkeler ve milliyetler, Ders 18: Have got /has got kalıbı
10. Hafta  Ders 19: İngilizce kıyafet isimleri, Ders 20: Yer edatları
11. Hafta  Ders 21: İyelik sıfatları ve hava durumu, Ders 22: ‘Ve, fakat, ama’ bağlaçları
12. Hafta  Ders 23: ‘This, That, These, Those’ kalıpları, Ders 24: İsimlerde tanımlık durumu
13. Hafta  Ders 25: Çoğul öznelerle geniş zaman, Ders 26: Tekil öznelerle geniş zaman
14. Hafta  Ders 27: Sıklık zarfları, Ders 28: Geniş zaman ve Şimdiki zaman ayrımı
15. Hafta  Ders 29: Genel Tekrar, Ders 30: Genel tekrar
16. Hafta  Final Sınavı
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  Gazi Üniversitesi bünyesinde hazırlanan ve Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından sunulan içerik videoları. Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından sunulan öğrenci portalındaki forum sayfaları.
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Video Gösterim, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
  -
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
40
 Ödev
0
0
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
15
2
30
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
0
0
 Okuma Faaliyetleri
10
2
20
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
10
2
20
 Materyal tasarlama, uygulama
0
0
0
 Rapor hazırlama
0
0
0
 Sunu hazırlama
0
0
0
 Sunum
0
0
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
8
2
16
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
8
2
16
 Diğer
0
0
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
102
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
4.08
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
4
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Diyetisyen olarak mesleğinin gerektirdiği, temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri edinebilme ve bunları yaşamı boyunca kullanır.X
2
Mesleki yaşamı boyunca insan ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini temel alır.X
3
Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için kullanır.X
4
Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.X
5
Günümüzdeki teknolojik gelişmeleri takip etmede ve kendini bu alanda geliştirmede gerekli bilgi ve iletişim teknolojileri bilgi ve becerilerine sahiptir.X
6
Kazandığı bilgi ve becerileri ulusal/ulusalarası düzeyde karşılaştığı durumlara uygulayabilme ve yaşam boyu öğrenme davranışını kazanır.X
7
Mesleki etik bilincine sahiptir.X
8
İçinde yaşadığı toplumun temel değerlerini ve kültürünü anlayabilme, bunlara uyum sağlayabilme ve kendisini olumlu yönde değiştirebilme becerisi kazanır.X
9
Alanı ile ilgili bilimsel yöntem ve teknikler ile kalite yönetim süreçlerini uygular.X
10
Deney/proje tasarlama, uygulama ve sonuçlarını analiz ederek yorumlama becerisi kazanır.X
11
Mesleki uygulama alanlarındaki çalışma süreçlerini planlayabilme, ekip üyesi olabilme, ortak çalışmalara katılabilme ve bu çalışmaları yönetir.X
12
İnsan sağlığının temelini oluşturan biyolojik sistemlerin anatomisi, fizyolojisi, işleyişi ve sürdürülmesine yönelik kavramlara sahiptir.X