GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

Program Profili
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü yüksek lisans programı, temelde yiyecek içecek ve turizm alanında güncel ve evrensel bilgi birikimine destek sağlayacak bir eğitim planına sahiptir. Temel amaç, alana ilişkin disiplinler arası bilginin bütün yönleriyle özümsenmesini sağlamaktır. Öğrencilere, turizm ve gastronomi alanında güçlü bir akademik bilgi birikimi, araştırma ve problem çözme becerileri kazandırmaktır. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, Türk mutfağı, uluslararası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.