GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
Gösterim Biçimi
Sınıflandırılmış
Sıralı
BİLGİ
Kuramsal, Olgusal
- Antrenman ve antrenörlük alanında her yaş grubuna ve cinsiyete ait gerekli güncel bilgilere sahiptir, Araştırma yapar, mevcut bilgiyi geliştirir ve derinleştirir.
- Spor Bilimleri ve antrenörlük alanının ilişkili olduğu farklı disiplinler hakkında bilgi sahibidir ve bu bilgiyi alana katkı sağlamak amacıyla kullanır.
- Antrenörlük alanının gerektirdiği düzeyde teknik ekipmanlar ile alana özgü olan cihaz ve aletler hakkında bilgi sahibidir.
- Antrenman ve müsabakaları analiz etmek amacıyla kullanılan yöntemlere hakimdir.
BECERİLER
Bilişsel, Uygulamalı
- Spor Bilimleri ve antrenörlük alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgilerini kullanır.
- Antrenörlük alanında sahip olduğu bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle harmanlar ve yeni bilgiler oluşturmak için yorumlar.
- Antrenman programları hazırlar ve uygular.
- Antrenörlük alanının gerektirdiği düzeyde, alanla ilgili teknik ve teknolojik ekipmanları belirli bir düzeyde kullanarak gerekli incelemeyi yapar, problemleri ve sorunları çözümler.
- Yetenek Seçimi yaparak sporcuların ilgili branşlara yönlendirmesini sağlar ve gelişimlerini takip eder.
- Alanla ilgili uzmanlaştığı branşın müsabaka kurallarını, kullanılan tüm materyalleri ve özelliklerini bilir, teknik ve taktiksel uygulamalarını yaptırır, sporcuları müsabakalara hazırlar.
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
- Spor Bilimleri ve Antrenörlük alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren konularda çözüm önerileri getirir, sorunları çözer, elde edilen sonuçları değerlendirir, daha iyi sonuçlar için yeni yöntemler kurgular.
- Antrenörlük alanı ile ilgili konularda karşılaşılan problemlere çözüm önerileri sunar ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
- Antrenörlük alanı ile ilgili ekip çalışmaları yürütür.
Öğrenme Yetkinliği
- Antrenörlük alanı ile ilgili bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir.
- Spor Bilimleri alanında ilgili kurum ve kuruluşlarca düzenlenen ulusal ve uluslararası hizmet içi eğitim, kurs, çalıştay, seminer, toplantı ve kongrelere katılarak mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirme bilincindedir.
- Mesleki uygulamalar ile ilgili kendi alanında örnek oluşturacak araştırmalar yapar.
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanabilir, antrenörlük alanındaki bilgilerini, güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını aynı alandaki veya dışındaki gruplarla yazılı, sözlü ve görsel olarak tartışır ve paylaşır.
- Mesleki ve profesyonel ortamdaki sosyal ilişkileri gözlemler ve bu ilişkileri yönlendiren normları inceleyerek eksiklerini tamamlar.
Alana Özgü Yetkinlik
- Uzmanlık alanı (branşı) ile ilgili konularda strateji geliştirme ve uygulama planlarını yorumlar , elde edilen sonuçları bilimsel ve etik çerçevede değerlendirir.
- Antrenörlük alanı ile ilgili konularda strateji ve uygulama planları geliştirir, güncel gelişmeleri takip eder.