GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
Gösterim Biçimi
Sınıflandırılmış
Sıralı
BİLGİ
Kuramsal, Olgusal
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.
- Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.
BECERİLER
Bilişsel, Uygulamalı
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır
- Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.
- Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.
Öğrenme Yetkinliği
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır
- Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.
- Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanır
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır
- Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.
- Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanır
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.
- Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.
- Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.
Alana Özgü Yetkinlik
- Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır
- Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.
- Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanır
- Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.
- Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.
- Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.
- Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.
- Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.
- Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.
- Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.
- Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.