GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

Ders - Prog. Çıktıları İlişkileri
 --Dersler ile Program Öğrenme Çıktıları İlişkileri
DERS
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
ADS-ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
ADS-ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
ANA 151-ANATOMİ I
4
5
5
1
1
2
3
1
1
3
2
1
ANA 152-ANATOMİ II
4
5
5
1
1
2
3
1
1
3
2
1
BES 101-BESLENME VE DİYETETİĞE GİRİŞ
3
3
3
4
3
3
2
3
3
3
3
1
BES 102-DEMOGRAFİK YAPI VE SAĞLIK
5
5
4
4
4
5
1
4
2
1
2
1
BES 104-BESLENME BİLİMLERİNDE PSİKOLOJİ
3
4
3
2
3
2
2
3
2
2
3
3
BES 105-TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
2
1
3
1
5
3
2
1
4
4
4
1
BES 201-BESLENME İLKELERİ I
4
4
4
5
4
4
4
4
4
4
3
3
BES 202-BESLENME İLKELERİ II
4
4
4
5
4
4
4
4
4
4
3
3
BES 203-BESLENME BİYOKİMYASI I
5
5
3
5
4
5
2
2
2
2
2
5
BES 204-BESLENME BİYOKİMYASI II
5
5
3
5
4
5
2
2
2
2
2
5
BES 205-INTRODUCTION TO FOOD I
3
1
2
3
1
5
3
3
2
3
4
4
BES 206-BESİN MİKROBİYOLOJİSİ
4
4
4
4
4
4
3
3
4
4
5
4
BES 208-BESLENME EKOLOJİSİ
4
4
4
4
4
5
2
5
2
3
4
4
BES 209-İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
4
3
5
1
5
5
4
4
5
5
5
1
BES 210-GIDA KATKI MADDELERİ
3
3
4
4
3
3
2
2
2
2
4
3
BES 212-INTRODUCTION TO FOOD II
5
4
5
5
5
5
4
4
5
2
3
3
BES 213-BESİN TEKNOLOJİSİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 215-SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA BESLENME
5
5
4
4
3
5
2
3
2
3
4
4
BES 216-FONKSİYONEL BESİNLER
4
5
5
5
3
3
4
3
3
3
4
5
BES 217-ADÖLESAN BESLENMESİ
5
5
5
4
4
4
3
4
2
4
2
4
BES 219-KRONİK HASTALIKLARIN PATOFİZYOLOJİSİ I
3
5
5
3
3
3
4
2
2
2
3
3
BES 220-KRONİK HASTALIKLARIN PATOFİZYOLOJİSİ II
3
5
5
3
3
3
4
2
2
2
3
3
BES 221-TOPLUM BİLİM
3
3
3
1
2
4
3
5
3
1
3
1
BES 223-SOSYAL ANTROPOLOJİYE GİRİŞ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 224-BESİN KONTROLÜ VE MEVZUATI
3
4
4
3
4
4
5
3
4
3
4
3
BES 226-HALKLA İLİŞKİLER
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 227-ULUSLARARASI DÜZEYDE BESLENME VE DİYETETİK EĞİTİMİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 228-AKADEMİK YAZMA
3
3
2
5
4
4
1
1
1
1
3
1
BES 230-SAĞLIKLI BESİN SEÇİMİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 232-YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 301-BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I
4
5
4
5
4
5
5
5
4
3
3
2
BES 302-BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II
4
5
4
5
4
5
5
5
4
3
3
2
BES 303-ANA VE ÇOCUK BESLENMESİ
5
5
5
4
4
5
3
5
2
2
3
5
BES 304-ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME
5
5
5
4
4
5
3
5
2
2
3
5
BES 305-BESLENME DURUMU SAPTAMA YÖNTEMLERİ
5
5
5
5
4
5
4
5
3
5
4
5
BES 306-TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ
5
5
5
5
5
5
5
5
3
5
5
5
BES 307-TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I
4
5
5
4
4
4
4
4
4
5
5
5
BES 308-TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II
4
5
5
4
4
4
3
4
4
4
5
5
BES 309-HASTALIKLARDA DİYET TEDAVİSİ
5
5
5
5
4
4
4
4
2
4
5
5
BES 310-HASTALIKLARDA DİYET TEDAVİSİ II
5
5
4
5
5
5
5
5
5
5
5
5
BES 311-BESLENME EĞİTİMİ
5
5
5
4
3
4
3
2
3
5
5
5
BES 315-YAŞLILIKTA BESLENME
5
5
5
5
5
5
4
5
4
5
5
5
BES 316-ENTERAL,PARENTARAL BESLENME
4
4
4
5
5
5
5
3
2
3
4
5
BES 321-YEME DAVRANIŞI BOZUKLUKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ
5
5
5
5
4
4
5
5
3
3
5
5
BES 323-BESİN TOKSİKOLOJİSİ
5
5
5
5
4
5
4
5
4
4
4
5
BES 325-KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR YETİŞKİN I
5
5
4
4
5
5
5
3
4
4
5
5
BES 326-BESLENME VE KANSER ETKİLEŞİMİ
5
5
4
5
4
5
2
4
2
3
2
4
BES 327-KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR ANA VE ÇOCUK
5
5
5
3
3
4
3
4
2
2
4
5
BES 328-KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR YETİŞKİN II
5
5
4
4
5
4
4
4
2
4
4
5
BES 331-BİLİŞSEL GELİŞİM VE BESLENME
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 332-KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR ÇOCUK
5
5
5
3
3
4
2
4
2
2
4
5
BES 334-İŞÇİ BESLENMESİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 336-BESİN ÖGESİ ETKİLEŞİMİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 338-TÜRK MUTFAĞI
5
3
4
4
3
2
2
5
2
1
3
1
BES 403-MEZUNİYET PROJESİ I
5
2
4
4
4
3
5
2
5
5
5
2
BES 404-MEZUNİYET PROJESİ II
5
5
5
5
5
5
5
4
5
4
5
4
BES 405-SEMİNER I
5
5
4
5
4
5
3
4
4
5
4
4
BES 406-SEMİNER II
5
5
4
5
4
5
3
4
4
5
4
4
BES 415-BESİN İLAÇ ETKİLEŞİMİ
1
5
5
5
4
4
5
1
4
4
2
5
BES 416-SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
4
4
5
1
3
4
4
4
4
1
1
1
BES 417-BESLENME ALANINDA RİSK DEĞERLENDİRME VE RİSK YÖNETİMİ
2
5
5
4
2
2
3
5
4
3
5
2
BES 418-DOĞUŞTAN METABOLİZMA HASTALIKLARINDA BESLENME
5
5
4
4
3
3
2
3
2
2
4
4
BES 419-TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİLER
4
3
5
3
4
4
5
3
3
2
4
5
BES 427-BESİN ALLERJİLERİ VE BESİN DUYARLILIĞI
4
5
5
5
5
5
4
3
5
5
5
5
BES 428-BESLENME VE GENETİK
4
5
5
5
4
4
4
4
5
4
4
5
BES 429-ERASMUS STAJI
4
5
5
4
5
5
3
5
4
4
5
5
BES 430-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR IV
5
5
5
5
5
4
4
5
3
4
5
5
BES 432-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR V
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
BES 433-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR I
5
5
4
4
4
5
5
4
4
4
5
5
BES 434-SPOR BESLENMESİ
5
5
4
4
3
4
5
4
2
4
4
4
BES 435-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR II
5
5
5
5
5
4
4
5
5
5
5
5
BES 436-BESİN GÜVENLİĞİ
5
5
5
4
5
4
4
4
4
4
5
4
BES 437-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA UYGULAMALAR III
5
5
5
5
5
5
5
5
5
4
5
5
BES 438-MİKROBİYOTA VE BESLENME
5
2
5
5
3
4
4
4
2
4
5
5
BES 439-BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA ETİK
5
5
5
4
3
4
3
2
5
5
5
5
BES 441-BESLENME İLE İLGİLİ HASTALIKLARIN BİYOKİMYASI
5
5
5
5
4
5
2
2
2
4
4
5
BES 443-MENÜ PLANLAMA
5
5
5
4
4
4
4
4
4
4
5
5
BES103-BESLENME BİLİMLERİNDE İKTİSAT
3
3
3
2
1
2
3
2
3
3
2
3
BİS 401-BİYOİSTATİSTİK
1
1
2
3
4
5
4
1
4
4
3
1
BİY 102-TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK
5
4
5
4
4
4
4
4
4
4
5
5
ENG 101-İNGİLİZCE-I
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 102-İNGİLİZCE-II
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 201-İNGİLİZCE III
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 202-İNGİLİZCE IV
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 301-İNGİLİZCE V
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 302-İNGİLİZCE VI
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 401-İNGİLİZCE VII
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
ENG 402-İNGİLİZCE VIII
1
1
2
5
5
3
1
4
1
3
1
1
FAR 203-FARMAKOLOJİ
4
4
5
2
1
4
2
2
4
4
4
5
FZY 151-FİZYOLOJİ I
4
4
4
1
2
2
4
2
3
2
3
3
FZY 152-FİZYOLOJİ II
4
4
4
1
2
2
4
2
3
2
3
3
HEM122-İLKYARDIM
1
3
3
1
1
2
2
1
1
1
2
1
KİM111-TEMEL KİMYA I
3
1
1
1
2
1
1
1
2
5
4
1
KİM112-TEMEL KİMYA II
3
1
1
1
2
1
1
1
2
5
4
1
MAT193-TEMEL MATEMATİK
5
1
1
1
3
1
1
1
1
2
1
1
MİK 201-GENEL MİKROBİYOLOJİ
5
5
5
4
4
5
3
4
4
4
4
2
TAR-101-ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-I
3
1
1
1
1
3
1
5
1
1
1
1
TAR 102-ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-II
3
1
1
1
1
3
1
5
1
1
1
1
TÜR 101-TÜRK DİLİ I
1
1
1
1
1
1
1
3
1
1
1
1
TÜR 102-TÜRK DİLİ II
1
1
1
1
1
1
1
3
1
1
1
1
İlişkili ders sayısı / 102 102102102102102102102102102102102102
İlişki ağırlığı 399397396382363386332357284337353340
* İlişki düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir