GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
NAKIŞ ALANINDA KALİTE-KONTROL/ELS 619
Dersin Adı: NAKIŞ ALANINDA KALİTE-KONTROL
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 7.5
Dersin Yarıyılı: 1 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Doç.Dr. Fatma YETİM
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   www.gazi.edu.tr/~fyetim
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  fyetim@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Kalite ve kalite kontrol ile ilgili temel bilgileri kavrayabilme
Kalite ,kalite kontrol ve standardizasyon yöntemlerini açıklayabilme
Uluslararası ve Ulusal Kalite güvence belgelerini açıklayabilme
Nakış kalitesi,kalite kontrol ve standardizasyon yöntemleri uygulayabilme
Toplam kalite yönetiminde kullanılan istatistiksel yöntemleri kavrayabilme
Nakış işletmelerinde toplam kalite yönetimi araştırmaları yapabilme



 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Kalite ve kalite kontrol ile ilgili temel terim ve kavramlar Kalite ve kalite kontrolün tarihsel gelişimi
2. Hafta  Kalite ile ilgili kurum kuruluş ve yasaların incelenmesi
3. Hafta  Kalite sistemleri
4. Hafta  Toplam kalite yönetiminin amacı,ilkeleri,ve uygulama yöntemleri
5. Hafta  Kalite kontrol organizasyonu ve yöntemleri
6. Hafta  İstatistiksel kalite kontrol muayene ve ölçüm kabul örneklemesi, ortalama çıkan kalite
7. Hafta  Toplam kalite yönetiminde problem çözme teknikleri ve uygulaması
8. Hafta  Ara sınav
9. Hafta  Kalite iyileştirmesi Kalite güvence sistemleri ve nakış işletmelerindeki uygulama yöntemleri
10. Hafta  Nakış sektöründe kalite kontrol aşamalarının incelenmesi
11. Hafta   Hammadde kontrolü Üretim kontrolü
12. Hafta   Bitmiş ürün kontrolü Paketleme ve stoklama kontrolü
13. Hafta   Nakış işletmelerinde kalite ve kontrol uygulamaları
14. Hafta   Nakış işletmelerinde kalite ve kontrol uygulamaları
15. Hafta  Kalite kontrol ile ilgili yeniliklerin izlenmesi
16. Hafta  Final sınavı
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
   Ağaç,Saliha.B.Çileroğlu.(2004)Kalite Kontrol I-II YA-PA yayınları İstanbul: ISO 9000 Kalite Broşürü TSE (1996)Ankara TS - ISO 9001Kalite Sistemler
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama
 -- STAJ / UYGULAMA
   Bu ders için staj/uygulama yoktur.
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
20
 Ödev
1
20
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
3
42
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
0
0
 Okuma Faaliyetleri
5
5
25
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
5
5
25
 Materyal tasarlama, uygulama
4
4
16
 Rapor hazırlama
4
4
16
 Sunu hazırlama
4
4
16
 Sunum
4
4
16
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
4
4
16
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
4
4
16
 Diğer
0
0
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
188
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
7.52
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
7.5
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
El Sanatları alanıyla ilgi yapıtlar üretebilme ve toplumla paylaşabilmekX
2
Üç boyutlu yüzeyleri iki boyutlu yüzeylerde çözümleyebilmek.X
3
El Sanatlarında kişisel tasarım sürecini ve yöntemini oluşturmakX
4
Sanat ve kültür ortamı içinde kendi yerini tanımlayabilmek,X
5
Tasarımı uygulama konusundaki yenilikleri takip edebilmek.X
6
Konusuyla ilgili kaynak taraması yaptığı araştırmayı akademik kriterlerin gerektirdiği şekilde tamamlamakX
7
Sanat ve tasarım konusundaki tartışmalara katılabilmek ve fikirlerini aktarabilmekX
8
Mesleki ve etik sorumluluğa sahip olmakX
9
Konusu ile ilgili yeni çalışma, bilgi ve fikirlere açık olarak gelişmeleri sürekli takip etmek, araştırma, analiz yapma, yorumlama ve uygulama yeterliliğiyle bunları kendisine kazanım olarak dönüştürme becerisine sahip olmakX
10
Disiplin içi ve disiplinler arası gruplarla takım çalışması yapabilmek.X
11
Konusu ile ilgili çalışmaların, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini değerlendirebilmek için gerekli kapsamlı bilgiye sahip olmak. Eleştirel bakışa ve yaratıcı düşünme becerisine sahip olmakX
12
Alanındaki bilgileri takip, edip kullanabilecek ve meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek düzeyde en az bir yabancı dil bilgisine sahip olmakX
13
Ulusal /uluslararası proje ekibi içinde aktif rol alabilmekX