GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
ANALİTİK GIDA KALİTE KONTROLÜ UYGULAMA/BAN-1031
Dersin Adı: ANALİTİK GIDA KALİTE KONTROLÜ UYGULAMA
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 3
Dersin Yarıyılı: 1 Dersin Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERS KATALOG TANIMI (İÇERİĞİ)
 -- TEMEL DERS KİTABI
 -- YARDIMCI DERS KİTAPLARI
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- DERSİN AMACI ve HEDEFİ
 -- DERSİN ÖĞRENİM ÇIKTILARI
Gıda maddelerinde bazı kimyasal analizleri yapabilme
Gıda maddelerinde yapılan analizlerin sonuçlarını değerlendirebilme
Gıda maddelerinde analitik yöntemleri uygulayabilme

 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir
 --DERSİN HAFTALIK DAĞILIMI
1. Hafta  Örnek Alma Kuralları
2. Hafta  Su Analizleri-Kimyasal Bazı Parametreler
3. Hafta  Su Analizleri-pH, Sertlik Tayini
4. Hafta  Gıda Maddelerinde Yağ Analizleri
5. Hafta  Yağlarda Yabancı Yağ Tayini
6. Hafta  Gıda Maddelerinde Asitlik Tayini
7. Hafta  Gıdalarda pH Tayini
8. Hafta  Gıda Maddelerinde Tuz Analizleri
9. Hafta  Gıda Maddelerinde Şeker Analizleri
10. Hafta  Gıdalarda Boya Tayini
11. Hafta  Sütte Enzim Deneyleri
12. Hafta  Sütte Lökosit ve Temizlik Kontrolü
13. Hafta  Gıdalarda Prezervatif Maddelerin Tayini
14. Hafta  Gıdalarda Nem Tayini
15. Hafta  
16. Hafta  
 -- ÖĞRETİM FAALİYETLERİ
 -- DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
40
 Ödev
0
0
 Uygulama
1
60
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Dönemiçi Çalışmaların Yıliçi Başarıya Oranı (%)  
50
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
50
 -- DERSİN İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
0
 Haftalık uygulamalı ders saati
14
2
28
 Okuma Faaliyetleri
14
1
14
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
0
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
14
1
14
 Sunu hazırlama
0
 Sunum
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
8
8
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
12
12
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
76
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
3.04
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
3
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Besin analizleri ve beslenme alanı ile ilgili yaşam boyu öğrenme bilincine ve güncel bilgilere sahip olurX
2
Besin analizleri ile ilgili teorik ve pratik bilgilerini besin analiz sorunlarını çözmek için kullanırX
3
Gıda alanındaki sorunları çözmeye yönelik projeler üretir ve gerçekleştirirX
4
Besin ve su ile ilgili analizleri tasarlar, amaca uygun analitik yöntemleri seçer, uygular, değerlendirir ve raporlandırırX
5
Besin analizleri ile ilgili uygulamalar için bilgisayar ve ileri teknolojik analiz cihazlarını kullanırX
6
Beslenme-sağlık ilişkisini değerlendirir ve mesleğinde kullanır
7
Besin içeriğini, besin- ilaç, ilaç- besin etkileşmelerini, gıda katkı maddelerini, gıda mevzuatını bilir ve yorumlarX
8
Bireysel çalışma yanında disiplin içi ve disiplinler arası bilimsel gruplarda aktif olarak çalışırX
9
Bilgiye erişmek için ulusal ve uluslararası kaynak araştırması yaparX
10
Bilimsel bir konu ile ilgili araştırmasını ulusal/uluslararası düzeyde yazılı, sözlü ve görsel olarak sunar
11
Mesleki ve etik sorumluluklarını bilir ve uygular
12
Besin analizleri ve beslenme alanında sosyal ve kültürel gelişmeleri takip eder ve yorumlar
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
   (Doç. Dr. Buket ER DEMİRHAN , Dr. Öğr. Üyesi Burak DEMİRHAN )
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   (http://www.websitem.gazi.edu.tr/site/erbuket , https://websitem.gazi.edu.tr/site/bdemirhan)
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   (erbuket@gazi.edu.tr , bdemirhan@gazi.edu.tr)