GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM/2120027
Dersin Adı: SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 7.5
Dersin Yarıyılı: 2 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Doç. Dr. Selma MEYDAN UYGUR
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  smeydan@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  smeydan@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Turizmin sahip olduğu dinamikleri sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde analiz yeteneği kazanır.








 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Sürdürülebilirlik kavramı
2. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Kavramı
3. Hafta  Sürdürülebilir Kalkınma Kavramı
4. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimi ve İlkeler
5. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimin Boyutları: Çevresel Boyut
6. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimin Boyutları: Ekonomik Boyut
7. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimin Boyutları: Sosyal Boyut
8. Hafta  Ara sınav
9. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimi: Katılımcı Yaklaşım
10. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimi Stratejileri: Turistik ürün ve pazar çeşitlendirmesi
11. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimi Stratejileri: Bölgesel turizm gelişme sürecine toplumsal katılım
12. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimi Stratejileri: Turizm gelişiminin kamu idaresinde yerelleşme
13. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimi Stratejileri: Büyük çaplı çevresel bilinç ve koruma
14. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimi Stratejileri: Toplumsal odaklı destinasyon pazarlama felsefesi
15. Hafta  Sürdürülebilir Turizm Gelişimi Stratejileri: Güncel planlama yaklaşımı
16. Hafta  Final
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  Butler, R. W. (1993). Tourism: An Evolutionary Perspective, In J. G. Nelson, R. Butler, & G. Wall, Tourism and Sustainable Development: Monitoring, Planning, Managing (Pp. 26}43). Waterloo: Heritage Resources Centre, University Of Waterloo.
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
  Yok
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
50
 Ödev
1
50
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
16
3
48
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
16
3
48
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
16
3
48
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
5
2
10
 Sunu hazırlama
5
2
10
 Sunum
5
2
10
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
4
2
8
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
4
2
8
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
190
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
7.6
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
7.5
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Turizmde tüketici davranışı, pazarlama stratejileri ve pazarlama uygulamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olur.
2
Mesleki ve bilimsel etik değerleri kavrar.X
3
Çağdaş yönetim teorileri ve yönetim psikolojisi alanında bilgi sahibi olur.
4
Bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak alanıyla ilgili bir araştırmayı planlar, yürütür, değerlendirir ve rapor halinde sunar.X
5
Sürdürülebilir turizm gelişim stratejilerini kavrar.X
6
Yazılı ve sözlü olarak etkili iletişim ve sunum becerileri gösterir.X
7
Turizm alanında analitik düşünme yeteneğine sahip olur.X
8
Turizmde yeni ürün geliştirme ve yenilik yönetimi hakkında bilgi sahibi olur.X
9
Seyahat işletmelerinde müşteri ilişkileri yönetimi hususunda bilgi sahibi olur.
10
Seyahat işletmelerinde stratejik yönetim ve kalite yönetimi konularında bilgi sahibi olur.
11
Turizm sektöründe tüketici hakları konusunda bilgi sahibi olur.
12
Seyahat işletmelerinde kurumsallaşma ve yeniden yapılanma konularında detaylı bilgi sahibi olur.
13
Turizmin sosyal, kültürel ve inanç boyutları hakkında bilgi sahibi olur.
14
Girişimcilik ve yenilikçi örgüt kültürleri hakkında bilgi sahibi olur.X
15
Turizm işletmelerinin kullanabilecekleri ulusal ve uluslararası yönetim sistemlerin hakkında detaylı bilgi sahibi olur.X
16
Medeniyetler hakkında detaylı bilgiye sahip olur.
17
Uluslararası seyahat ve turizm işletmeciliği hakkında bilgi sahibi olur, seyahat ve turizm işletmelerinin uluslararasılaşma yollarını kavrar.X
18
Seyahat işletmelerinde finansal analiz, yatırım ve kaynak yönetimi yapabilecek şekilde bilgi sahibi olur.
19
Anadolu nun seyahat geçmişi hakkında bilgi sahibi olur.
20
İslam Sanatı hakkında bilgi sahibi olur.