GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
Kalite Kontrol/1270002
Dersin Adı: Kalite Kontrol
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 7.5
Dersin Yarıyılı: 2 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
   Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
   Prof.Dr.H. Feriha Akpınarlı
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   www.gazi.edu.tr/feriha
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   feriha@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Dekoratif Ürünlerde kalite ve kalite kontrol yöntem ve uygulamaları ile ilgili bilişsel,psıkomotor ve duyuşsal davranışlarda yeterlilik kazanabilme








 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
   Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
   Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta   Kalite ve kalite kontrol ile ilgili temel terim ve kavramlar,Kalite ve kalite kontrolün tarihsel gelişimi
2. Hafta  Kalite sistemleri
3. Hafta  Toplam kalite yönetiminin amacı,ilkeleri,ve uygulama yöntemleri Toplam kalite kontrolün amacı,ilkeleri,ve uygulama yöntemleri Kalite kontrol siste
4. Hafta  Toplam kalite kontrolün amacı,ilkeleri,ve uygulama yöntemleri
5. Hafta  Kalite kontrol sistemleri
6. Hafta  Toplam kalite yönetimimde problem çözme teknikleri ve uygulaması
7. Hafta  ARA SINAV
8. Hafta  İstatistiksel kalite kontrol, Muayene ve ölçüm, Kabul örneklemesi, Ortalama çıkan kalite
9. Hafta  Kalite iyileştirmesi Kalite güvence sistemleri ve tekstil işletmelerindeki uygulama yöntemleri
10. Hafta   Dekoratif ürünler sektöründe kalite kontrol biriminin ve Dokuma-örgü Kalite kontrolün biriminin sektöründeki yeri ve önemi.Kalite departmanı
11. Hafta  Dekoratif ürünler sektöründe kalite kontrolün aşamalarının incelenmesi,Hammadde kontrolü,Üretim kontrolü,Bitmiş ürün kontrolü
12. Hafta   Dekoratif ürünler sektöründe kalite kontrolün aşamalarının incelenmesi,Hammadde kontrolü,Üretim kontrolü,Bitmiş ürün kontrolü
13. Hafta  Tekstil işletmesinde uygulanan kalite birimlerinin organizasyon durumu ve yapılan çalışmalara yönelik uygulamaların yapılması
14. Hafta  Tekstil işletmesinde uygulanan kalite birimlerinin organizasyon durumu ve yapılan çalışmalara yönelik uygulamaların yapılması
15. Hafta   Genel değerlendirme
16. Hafta   FİNAL SINAVI
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  Ağaç,Saliha.B.Çileroğlu.Kalite Kontrol I YA-PA yayınları İstanbul: 2004 ISO 9000 Kalite Broşürü TSE Ankara 1996 TS - ISO 9001Kalite Sistemleri-Tasar
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt
 -- STAJ / UYGULAMA
   Bu ders için gerekli değildir.
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
30
 Ödev
1
10
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
3
42
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
0
0
 Okuma Faaliyetleri
8
5
40
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
8
6
48
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
6
5
30
 Sunu hazırlama
5
4
20
 Sunum
1
3
3
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
5
5
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
5
5
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
193
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
7.72
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
7.5
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
1. Dekoratif Ürünler ve El sanatları ile ilişkili disiplinler arası etkileşimi kavrar ve farklı disiplinlerle ortak çalışmalar yürütür.X
2
2. Dekoratif Ürünler ve El sanatları ile ilgili disiplinler arası ve farklı disiplinlerle yapılan ortak çalışmaları değerlendirir.X
3
3. Alanında kazanılan lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak ilgili alandaki kaynakları etkin bir şekilde kullanır.
4
4. Alanında uygulanan araştırma yöntem ve tekniklerini kullanır, kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.X
5
5. Alanıyla ilgili bilişsel düzeyde bilgi yaprakları hazırlar.
6
6. Alanıyla ilgili psikomotor düzeyde işlem yaprakları hazırlar.
7
7. Alnında edindiği kuramsal ve uygulamalı uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.X
8
8. Alanıyla ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.X
9
9. Alana dair bilimsel araştırma, inceleme, derlemeler yaparak ülke literatürüne katkıda bulunur.X
10
10. Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerilerini kullanarak toplumda kültür ve sanat duyarlılığını geliştirir.X