GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
SPA WELLNESS/SAG-214
Dersin Adı: SPA WELLNESS
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 3
Dersin Yarıyılı: 4 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Uzm.Öğr.Gör.Mehmet Değer
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  http://websitem.gazi.edu.tr/site/mdeger/
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  mdeger@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
SPA & Wellness'in tanımı, amacı ve tarihsel gelişimini kavramak
SPA & Wellness'in dünyada turizmi ve Türk turizmindeki yeri ve önemini kavramak
SPA & Wellness ve rekreasyon ilişkisinin önemini kavramak
Su ile gerçekleştirilen vücut bakımları hakkında bilgi sahibi olmak
SPA türlerinin sınıflandırılmasını yapabilmek
SPA bakımlarının sınıflandırmasını yapabilmek
Türk hamamı, masaj ve SPA & Wellness ilişkisinin önemini kavramak
SPA & Wellness bakımlarının insan sağlığı ve psikolojisi üzerine olan etkileri hakkında bilgi sahibi olmak

 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
   Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. Örn:
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
   Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  SPA & Wellness'in tanımı, amacı ve tarihsel gelişimi
2. Hafta  SPA & Wellness'ın dünyada ve Türk turizmindeki yeri ve önemi.
3. Hafta  Dünyada ve Türkiyede SPA & Wellness pazarının büyüklüğü ve önemi
4. Hafta  SPA & Wellness ile rekreasyon ilişkisi
5. Hafta  Su ile gerçekleştirilen vücut bakımları ve önemi
6. Hafta  SPA türlerinin sınıflandırılması
7. Hafta  Ara Sınav
8. Hafta  SPA bakımlarının sınıflandırılması
9. Hafta  Thalassoterapi
10. Hafta  Hidroterapi
11. Hafta  Aroma terapi ve Bitki banyoları
12. Hafta  SPA & Wellness ve masaj ilişkisi
13. Hafta  SPA & Wellness ve Türk hamamı ilişkisi
14. Hafta  Suyun iyileştirici gücünün insan sağlığı üzerindeki etkileri
15. Hafta  SPA & Wellness bakımlarının insan psikolojisi üzerine olan etkileri
16. Hafta  Final Sınavı
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  Ders notları
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
  Yok
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
40
 Ödev
0
0
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
1
14
14
 Haftalık uygulamalı ders saati
2
14
28
 Okuma Faaliyetleri
0
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
0
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
0
 Sunu hazırlama
2
3
6
 Sunum
2
3
6
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
7
1
7
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
7
2
14
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
75
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
3
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
3
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Alanına ait mesleki ve hukuki düzenlemeleri takip edecek bilgiye sahip olabilmeli, mesleki standartları ve uygulamaları kavrayabilmeli.X
2
Kültürlerarası işletmede başarı sağlamak ve yenilikleri takip edebilmek amaçlı temel düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olabilmeliX
3
Alanıyla ilgili konularda mesleki bilgilerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmeli.X
4
Alanıyla ilgili temel düzeydeki bilgi ve becerileri yorumlayarak kullanabilmeli, alanı ile ilgili sorunları tanımlayıp çözümleyebilmeliX
5
Evrensel, toplumsal ve mesleki etik değerlerin bilincine sahip olabilmeliX
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle (bilim ve teknolojideki gelişmeleri izlemek) mesleki düzeyde kendini geliştirebilmeli.X
7
Alanında edindiği temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak bilimsel bilgiye ulaşabilme, değerlendirebilme ve uygulayabilme becerisine sahip olabilir.X
8
Alanıyla ilgili temel düzeydeki bir projede çalışabilir, bireysel veya ekip içinde sorumluluk alabilirX
9
Kişisel hijyen, bakım ve görünümüne alanının gerektirdiği şekilde özen gösterirX
10
Sosyal, kültürel ve hukuksal hak ve sorumluluklara uygun hareket edebilirX
11
Alanıyla ilgili toplumun ve dünyanın gündemindeki olayları ve gelişmeleri izleyebilirX
12
Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranırX
13
Alanıyla ilgili hizmet süreçlerini tüketici istek ve ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirip geliştirebilirX
14
Alanıyla ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını,sosyal ve doğal çevreyi dikkate alırX
15
Alanıyla ilgili düzenli olarak sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapabilirX
16
Özdeğerlendirme becerisini geliştirirX
17
Alanı ile ilgili bilgisayar destekli programları kullanabilirX
18
Etkili iletişim kurma tekniklerini uygulayabilirX