GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
GİRİŞİMCİLİK/GRŞ-202
Dersin Adı: GİRİŞİMCİLİK
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 2
Dersin Yarıyılı: 4 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
   Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Öğr.Gör.Elif Şebnem TÜRE
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   www.gazi.edu.tr
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  elifture@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Girişimciliğin ekonomideki önemini ve girişimcinin ortaya çıkışını kavrama
Küçük işletmelerin çeşitlerini ve ekonomiye katkılarını anlama
Küçük işletmelerin kuruluş sürecini kavrayabilme
Yaratıcı bir iş fikri geliştirebilme





 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
   Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
   Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta   Girişimcilik nedir? İş kurma sürecinin temel adımları
2. Hafta   Başarılı bir iş fikri belirleme
3. Hafta  Çalışma Programı hazırlama
4. Hafta   Girişimcilerin iş fikirlerinin piyasa ve talep özellikleri, İş fikrinin ön değerlendirmesini yapma
5. Hafta   İşletmenin pazarlama planının geliştirilmesi
6. Hafta   İş planı hazırlama
7. Hafta   İşletmelerin finansal yapısı İşletme giderleri ve işletme sermayesinin belirlenmesi
8. Hafta  ARA SINAV
9. Hafta   Finansal hareketlerin ve işletme karlılığının araştırılması
10. Hafta   Nakit akım analizi
11. Hafta   İş planı rehberi ile iş kurma süreci çalışmaları
12. Hafta  İş kurma süreci çalışma programının hazırlanması İş fikri ön değerlendirmesi
13. Hafta  İş fikrinin yapılabilirliğinin araştırılması ve iş planı hazırlıkları
14. Hafta   İş fikrini uygulanabilir seviyeye getirme çalışmaları
15. Hafta   İş planı özeti ve iş fikri sunum dosyasının hazırlanması
16. Hafta   FİNAL SINAVI
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
   Girişimcilik ders kitabı, KOSGEB yayınları, VAROL A., GÜLER E. –Girişimcilik , Yapa Yayınları, İstanbul 2005
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
   Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
  YOK
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
40
 Ödev
0
0
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
2
28
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
4
1
4
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
8
1
8
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
0
 Sunu hazırlama
0
 Sunum
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
4
4
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
6
6
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
50
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
2
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
2
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Alanına ait mesleki ve hukuki düzenlemeleri takip edecek bilgiye sahip olabilmeli, mesleki standartları ve uygulamaları kavrayabilmeli.X
2
Kültürlerarası işletmede başarı sağlamak ve yenilikleri takip edebilmek amaçlı temel düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olabilmeli
3
Alanıyla ilgili konularda mesleki bilgilerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmeli.
4
Alanıyla ilgili temel düzeydeki bilgi ve becerileri yorumlayarak kullanabilmeli, alanı ile ilgili sorunları tanımlayıp çözümleyebilmeli
5
Evrensel, toplumsal ve mesleki etik değerlerin bilincine sahip olabilmeliX
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle (bilim ve teknolojideki gelişmeleri izlemek) mesleki düzeyde kendini geliştirebilmeli.X
7
Alanında edindiği temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak bilimsel bilgiye ulaşabilme, değerlendirebilme ve uygulayabilme becerisine sahip olabilir.X
8
Alanıyla ilgili temel düzeydeki bir projede çalışabilir, bireysel veya ekip içinde sorumluluk alabilirX
9
Kişisel hijyen, bakım ve görünümüne alanının gerektirdiği şekilde özen gösterirX
10
Sosyal, kültürel ve hukuksal hak ve sorumluluklara uygun hareket edebilirX
11
Alanıyla ilgili toplumun ve dünyanın gündemindeki olayları ve gelişmeleri izleyebilirX
12
Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranırX
13
Alanıyla ilgili hizmet süreçlerini tüketici istek ve ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirip geliştirebilirX
14
Alanıyla ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını,sosyal ve doğal çevreyi dikkate alırX
15
Alanıyla ilgili düzenli olarak sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapabilirX
16
Özdeğerlendirme becerisini geliştirirX
17
Alanı ile ilgili bilgisayar destekli programları kullanabilirX
18
Etkili iletişim kurma tekniklerini uygulayabilirX