GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
İŞLETME YÖNETİMİ-I/İŞL-201
Dersin Adı: İŞLETME YÖNETİMİ-I
Dersin Kredisi: 2 Ders AKTS : 2
Dersin Yarıyılı: 3 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Öğr.Gör.İlkay Güler
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  http://websitem.gazi.edu.tr/site/ilkayguler
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  ilkayguler@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Temel ekonomik göstergeleri analiz etmek
İş yeri kurma fikrini oluşturmak ve İş yeri kuruluş işlemlerini yürütmek
İş yerini faaliyete açmak






 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Mikroekonomik Verileri Takip Etmek
2. Hafta  Makroekonomik Göstergeleri Analiz Etmek
3. Hafta  Pazardaki Boşlukları Tespit Etmek
4. Hafta  Yatırım Alternatiflerini Değerlendirerek En Uygun Olanını Seçmek
5. Hafta  Yapılabilirlik Çalışmalarını Yürütmek
6. Hafta  İşletmenin Çevresini Tanımak
7. Hafta  Talep Analizi ve Tahmini Yapmak İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek
8. Hafta  Vize
9. Hafta  İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek
10. Hafta  İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek
11. Hafta  İş yerinin Kapasitesini Belirlemek Toplam Yatırım Maliyetini Belirleyerek Finansmanını Sağlamak
12. Hafta  Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak
13. Hafta  Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak
14. Hafta  İş yeri ve Üretim Planı Yapmak
15. Hafta  İş yeri ve Üretim Planı Yapmak
16. Hafta  Final
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  Kalite Yönetim Sistemleri, Öğr.Gör.İlkay Güler ve Doç.Dr. Muharrem Tuna, Detay Yayıncılık,2010 Modern İşletmecilik, İsmet Mucuk, Türkmen Yayıncılık, 2010 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Doç.Dr.Alptekin Sökmen, 2010, Detay Yayıncılık,2010, Ankara
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
  Yok
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
30
 Ödev
1
10
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
2
28
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
0
0
 Okuma Faaliyetleri
2
2
4
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
2
3
6
 Materyal tasarlama, uygulama
0
0
0
 Rapor hazırlama
0
0
0
 Sunu hazırlama
1
3
3
 Sunum
1
3
3
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
8
8
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
10
10
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
62
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
2.48
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
2
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Alanına ait mesleki ve hukuki düzenlemeleri takip edecek bilgiye sahip olabilmeli, mesleki standartları ve uygulamaları kavrayabilmeli.X
2
Kültürlerarası işletmede başarı sağlamak ve yenilikleri takip edebilmek amaçlı temel düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olabilmeliX
3
Alanıyla ilgili konularda mesleki bilgilerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmeli.X
4
Alanıyla ilgili temel düzeydeki bilgi ve becerileri yorumlayarak kullanabilmeli, alanı ile ilgili sorunları tanımlayıp çözümleyebilmeliX
5
Evrensel, toplumsal ve mesleki etik değerlerin bilincine sahip olabilmeliX
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle (bilim ve teknolojideki gelişmeleri izlemek) mesleki düzeyde kendini geliştirebilmeli.X
7
Alanında edindiği temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak bilimsel bilgiye ulaşabilme, değerlendirebilme ve uygulayabilme becerisine sahip olabilir.X
8
Alanıyla ilgili temel düzeydeki bir projede çalışabilir, bireysel veya ekip içinde sorumluluk alabilirX
9
Kişisel hijyen, bakım ve görünümüne alanının gerektirdiği şekilde özen gösterirX
10
Sosyal, kültürel ve hukuksal hak ve sorumluluklara uygun hareket edebilirX
11
Alanıyla ilgili toplumun ve dünyanın gündemindeki olayları ve gelişmeleri izleyebilirX
12
Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranırX
13
Alanıyla ilgili hizmet süreçlerini tüketici istek ve ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirip geliştirebilirX
14
Alanıyla ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını,sosyal ve doğal çevreyi dikkate alırX
15
Alanıyla ilgili düzenli olarak sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapabilirX
16
Özdeğerlendirme becerisini geliştirirX
17
Alanı ile ilgili bilgisayar destekli programları kullanabilir
18
Etkili iletişim kurma tekniklerini uygulayabilirX