GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
CİLT BAKIM TEKNİKLERİ/SAG-203
Dersin Adı: CİLT BAKIM TEKNİKLERİ
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 5
Dersin Yarıyılı: 3 Ders Türü : Zorunlu
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
   Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
   Ögr.Gör.Elif Şebnem TÜRE
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  www.gazi.edu.tr
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  elifture@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
İleri cilt bakım tekniklerini bilir.
Müşteri bilgi kartın hazırlanması ve müşteriye bakım sonrası verilmesi gereken ürünler hakkındaki bilgileri kavrayabilir
Özel cilt durumlara ait bilgileri kavrayabilir
Özel cilt durumlara ait bakımları uygulayabilir





 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
   Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Cilt Bakımı I ve Cilt Bakımı II dersleri ile ilişkilidir
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Derinin yapısal bilgisi
2. Hafta  Müşteri bilgi kartının (konsültasyon kartının) önemi ve kartın hazırlanması
3. Hafta  Müşteri bilgi kartının (konsültasyon kartının) önemi ve kartın hazırlanması
4. Hafta  Cilt analiz yöntem ve cihazları ile uygulama
5. Hafta  Cilt tipleri ve cilt durumları arasındaki farkın tespiti ve buna uygun cilt bakım uygulaması
6. Hafta  Cilt bakımı uygulaması sonrasında verilmesi gereken ürünler ve öneriler
7. Hafta  Cilt bakımı uygulaması sonrasında verilmesi gereken ürünler ve öneriler
8. Hafta  Ara Sınav
9. Hafta   Akneli cilt ve bakım uygulamaları
10. Hafta  Akneli cilt ve bakım uygulamaları
11. Hafta   Lekeli cilt ve bakım uygulamaları
12. Hafta   Lekeli cilt ve bakım uygulamaları
13. Hafta  Antiaging (yaşlılık karşıtı) bakım metodları
14. Hafta  Antiaging bakım uygulamaları
15. Hafta  Antiaging bakım uygulamaları
16. Hafta  Final
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  Ders notları
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama
 -- STAJ / UYGULAMA
  YOK
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
20
 Ödev
0
0
 Uygulama
1
10
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
1
10
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
2
28
 Haftalık uygulamalı ders saati
14
2
28
 Okuma Faaliyetleri
0
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
4
4
16
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
3
6
18
 Sunu hazırlama
1
2
2
 Sunum
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
8
8
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
2
8
16
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
116
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
4.64
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
5
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Alanına ait mesleki ve hukuki düzenlemeleri takip edecek bilgiye sahip olabilmeli, mesleki standartları ve uygulamaları kavrayabilmeli.X
2
Kültürlerarası işletmede başarı sağlamak ve yenilikleri takip edebilmek amaçlı temel düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olabilmeliX
3
Alanıyla ilgili konularda mesleki bilgilerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilmeli.X
4
Alanıyla ilgili temel düzeydeki bilgi ve becerileri yorumlayarak kullanabilmeli, alanı ile ilgili sorunları tanımlayıp çözümleyebilmeliX
5
Evrensel, toplumsal ve mesleki etik değerlerin bilincine sahip olabilmeliX
6
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle (bilim ve teknolojideki gelişmeleri izlemek) mesleki düzeyde kendini geliştirebilmeli.X
7
Alanında edindiği temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak bilimsel bilgiye ulaşabilme, değerlendirebilme ve uygulayabilme becerisine sahip olabilir.X
8
Alanıyla ilgili temel düzeydeki bir projede çalışabilir, bireysel veya ekip içinde sorumluluk alabilirX
9
Kişisel hijyen, bakım ve görünümüne alanının gerektirdiği şekilde özen gösterirX
10
Sosyal, kültürel ve hukuksal hak ve sorumluluklara uygun hareket edebilir
11
Alanıyla ilgili toplumun ve dünyanın gündemindeki olayları ve gelişmeleri izleyebilirX
12
Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranırX
13
Alanıyla ilgili hizmet süreçlerini tüketici istek ve ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirip geliştirebilirX
14
Alanıyla ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını,sosyal ve doğal çevreyi dikkate alırX
15
Alanıyla ilgili düzenli olarak sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapabilirX
16
Özdeğerlendirme becerisini geliştirirX
17
Alanı ile ilgili bilgisayar destekli programları kullanabilirX
18
Etkili iletişim kurma tekniklerini uygulayabilirX