GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
İŞLETME YÖNETİMİ/GÜT-213
Dersin Adı: İŞLETME YÖNETİMİ
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 3
Dersin Yarıyılı: 3 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
   Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Öğr.Gör.İlkay Güler
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   http://websitem.gazi.edu.tr/site/ilkayguler http://websitem.gazi.edu.tr/site/ilkayguler
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   ilkayguler@gazi.edu.tr ilkayguler@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Yönetim işlevlerini yerine getirme
İnsan kaynaklarını ve üretim sürecini yönetme
Pazarlama faaliyetlerini ve İşletmenin mali yapısını yönetme






 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
   Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülür
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
   Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır
 -- ÖNERİLEN DERSLER
   İktisat İşletme Yönetimi-I
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Planlama Yapma
2. Hafta   Koordinasyon Sağlama
3. Hafta  Denetim Yapmak
4. Hafta  İş Analizi Yapılmasını Sağlamak,İnsan Kaynaklarını Planlamak,İşgören Adayı Bulma
5. Hafta   İşgöreni Seçmek,İşe Alıştırma(Oryantasyon) Eğitimi Vermek,İşgören Performansını Değerleme
6. Hafta   İşgören Performansını Değerleme,İşgörenin Eğitilmesini Sağlamak,Kariyer Planlaması Yapma
7. Hafta   İş Değerleme,Ücretlendirme
8. Hafta  VİZE
9. Hafta   Üretimi Planlamak,Üretimin Gerçekleşebilmesi için Örgütleme Yapma
10. Hafta  Üretimin Gerçekleşebilmesi için Örgütleme Yapmak Kapasite ve Stok Planlaması
11. Hafta   Hedef Pazarı Belirlemek,Ürün Geliştirme
12. Hafta  Fiyatlandırma Politikalarını Belirlemek,
13. Hafta  Fiyatlandırma Politikalarını Belirlemek,
14. Hafta   Tutundurma Politikalarını Belirleme
15. Hafta  Tutundurma Politikalarını Belirleme
16. Hafta  Final
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  YÖNETİM VE ORGANİZASYON Doç.Dr.Alptekin Sökmen, 2010, Detay Yayıncılık,2010, Ankara İŞLETME YÖNETİMİ Ömer Dinçer, Yahya Fidan, Beta Yayınları, 2
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
   YOK
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
30
 Ödev
1
10
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
3
42
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
0
0
 Okuma Faaliyetleri
2
3
6
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
0
4
0
 Materyal tasarlama, uygulama
0
0
0
 Rapor hazırlama
1
0
0
 Sunu hazırlama
1
4
4
 Sunum
1
4
4
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
6
6
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
10
10
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
72
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
2.88
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
3
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Analitik düşünme ve problem çözme yeteneğine sahiptir.X
2
Matematik, hesaplama ve bilgisayar bilimleri konularında temel kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.X
3
Alanındaki mesleki bilgi ve terminolojiye sahiptir.X
4
Alanındaki teknolojik araç-gereç ile makineleri ve bilgisayar programlarını tanır ve kullanır.X
5
İşletme yönetimi, işletme organizasyonu marka yönetimi ve pazarlama konularında bilgi sahibi olur.X
6
Giyim üretimi alanındaki temel bilimsel bilgiye ulaşma, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.X
7
Giyim üretim alanında kullanılan tekstil hammaddelerini ve malzemelerini tanır, kullanım yerlerini bilir.
8
Giyim üretimi için gerekli olan teknik çizim çalışmalarını yapar, teknik föyleri hazırlar.
9
Giyim üretimi için gerekli olan ölçüleri elde etme, yorumlama ve kullanma becerisine sahiptir.
10
Üretime yönelik giysi kalıpları hazırlar, seriler ve pastal planını yapar.
11
Farklı model ve tekniklerde giyim üretimi yapma becerisine sahiptir.
12
Giyim üretim süreçlerini planlama ve yönetme becerisine sahiptir.
13
Kalite Kontrol ve Kalite Kontrol Sistemleri konularında bilgi ve uygulama becerisine sahiptir.X
14
Araştırma yapma, problem çözme ve proje hazırlama becerisi kazanır.X
15
Hızlı ve doğru karar alabilme, farklı ortam ve pozisyonlara uyum sağlama becerisi kazanır.X
16
Yaşam boyu öğrenme felsefesine sahiptir.X
17
Küresel ölçekte çalışabilecek iletişim becerisi ve vizyona sahiptir.X
18
Çevreye duyarlıdır, çevre koruma ve enerji tüketimi hakkında bilinçlidir.X
19
Birey olarak görev hak ve sorumluluklarını bilir, mesleki etik kurallara uygun davranır.X
20
İşçi sağlığı ve iş güvenliği bilincine sahiptir.X