GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
İNGİLİZCE-II/ING-102
Dersin Adı: İNGİLİZCE-II
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 3
Dersin Yarıyılı: 2 Ders Türü : Zorunlu
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
   Ingilizce
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  -
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  www.gazi.edu.tr
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  www.gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Öğrenciler dersler hakkında, geçmiş zaman hakkında, okul günleri hakkında ve iyi haberler hakkında konuşabilir, vücudun kısımlarını isimlendirebilir.
Öğrenciler geçmiş olaylar hakkında soru sorabilir, bir kaza hakkında konuşabilir, eczaneden bir şey alabilir.
Öğrenciler seyahat hakkında konuşabilir, gelecekteki planlar hakkında konuşabilir ve açıklayabilir, üzücü olaylar hakkında konuşabilir
Öğrenciler yiyecek ve içecek hakkında konuşabilir, miktarlar hakkında konuşabilir, ne yiyip ne içtiklerini açıklayabilirler
Öğrenciler lokantada yemek siparişi verebilirler, giysiler hakkında konuşabilir, varlıkları tarif edebilirler, insanların giysilerini tarif edebilirle
Öğrenciler postanede her hangi bir şey isteyebilirler, yapmak zorunda oldukları ve olmadıkları şeyler hakkında konuşabilirler, ricalara karşılık vereb
Öğrenciler telefon ifadelerini kullanabilirler ve anlayabilirler, hava durumu hakkında konuşabilirler, iki şeyi ve farklı yerleri karşılaştırabilirler
Öğrenciler bir yolculuk hakkında konuşabilirler, coğrafi özellikler hakkında konuşabilirler, ikiden fazla şeyi karşılaştırabilirler, bir ülkeyi tanıta
Öğrenciler ölçümlerden bahsedebilirler, günlük işler hakkında konuşabilirler, yakın geçmişi ifade edebilirler, kısa mesajları anlayabilirler ve yazabi
Öğrenciler tecrübeleri hakkında konuşabilir, soru sorabilirler, havaalanında biletlerini kontrol ettirebilir, gelecekle ilgili tahminde bulunabilirler
 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  GENEL TEKRAR
2. Hafta  Geçmiş Zaman, Düz Cümleler,Okuma ve Yazma -
3. Hafta  Vücudun Kısımları, Geçmiş Zaman. Sorular ve Kısa Cevaplar.
4. Hafta  Dinleme ve Konuşma,Eczaneden Bir Şey Almak,Seyahat.
5. Hafta  Okuma ve Yazma
6. Hafta  Yiyecek ve İçecek, Sayılabilen ve Sayılamayan İsimler, Dinleme ve Yazma
7. Hafta  Yemek Siparişi Vermek, Giysiler,Sıfatlar.
8. Hafta  Ara sınav
9. Hafta  Okuma ve Yazma
10. Hafta  Postanede,Dinleme ve Yazma.
11. Hafta  Telefonda, Hava,Karşılaştırmalar,Okuma ve Yazma
12. Hafta  Coğrafi Özellikler, Sıfatlarda En Üstünlük Derecesi
13. Hafta  Ölçümler,Günlük İşler,Yakın Geçmiş Zaman
14. Hafta  Okuma ve Yazma,Tecrübeler hakkında Konuşma.
15. Hafta  Yakın Geçmiş ve Geçmiş Zaman
16. Hafta  Final sınavı
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
   Lecture Notes
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
  -
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
40
 Ödev
0
0
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
3
42
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
0
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
0
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
0
 Sunu hazırlama
0
 Sunum
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
8
2
16
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
8
3
24
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
82
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
3.28
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
3
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Analitik düşünme ve problem çözme yeteneğine sahiptir.X
2
Matematik, hesaplama ve bilgisayar bilimleri konularında temel kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
3
Alanındaki mesleki bilgi ve terminolojiye sahiptir.
4
Alanındaki teknolojik araç-gereç ile makineleri ve bilgisayar programlarını tanır ve kullanır.
5
İşletme yönetimi, işletme organizasyonu marka yönetimi ve pazarlama konularında bilgi sahibi olur.
6
Giyim üretimi alanındaki temel bilimsel bilgiye ulaşma, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
7
Giyim üretim alanında kullanılan tekstil hammaddelerini ve malzemelerini tanır, kullanım yerlerini bilir.
8
Giyim üretimi için gerekli olan teknik çizim çalışmalarını yapar, teknik föyleri hazırlar.
9
Giyim üretimi için gerekli olan ölçüleri elde etme, yorumlama ve kullanma becerisine sahiptir.
10
Üretime yönelik giysi kalıpları hazırlar, seriler ve pastal planını yapar.
11
Farklı model ve tekniklerde giyim üretimi yapma becerisine sahiptir.
12
Giyim üretim süreçlerini planlama ve yönetme becerisine sahiptir.
13
Kalite Kontrol ve Kalite Kontrol Sistemleri konularında bilgi ve uygulama becerisine sahiptir.
14
Araştırma yapma, problem çözme ve proje hazırlama becerisi kazanır.X
15
Hızlı ve doğru karar alabilme, farklı ortam ve pozisyonlara uyum sağlama becerisi kazanır.
16
Yaşam boyu öğrenme felsefesine sahiptir.
17
Küresel ölçekte çalışabilecek iletişim becerisi ve vizyona sahiptir.
18
Çevreye duyarlıdır, çevre koruma ve enerji tüketimi hakkında bilinçlidir.
19
Birey olarak görev hak ve sorumluluklarını bilir, mesleki etik kurallara uygun davranır.
20
İşçi sağlığı ve iş güvenliği bilincine sahiptir.