GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
FRANSIZCA I/REH 493
Dersin Adı: FRANSIZCA I
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 5
Dersin Yarıyılı: 7 Ders Türü : Seçmeli
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Okutman Hakan KORKMAZ
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  http://websitem.gazi.edu.tr/site/korhakan
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  hakankorkmaz@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Fransız dilinin işleyiş kurallarını bilir.
Fransız dilinde yazılı ve sözlü ifade yetisi kazanır.







 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Kendini ve üçüncü sahsı tanıtma. Ünite 1.Ders 1
2. Hafta  Ünite 1 Ders 2. Tanışma , selamlaşma, Basit soru cümleleri ve cevapları, bir öneriyi kabul etmek veya reddetmek.
3. Hafta  Ünite 1 Ders 3 Birinden ve o kişinin özelliklerinden, zevklerinden bahsetmek. Kelimelerin erkil ve dişil hallerini tanıtmak ve belirli artikler
4. Hafta  Ünite 1 Ders 4.Biri hakkında sorular sorabilmek.Olmak ve Sahip olmak fiilleri ile düzenli fiilerden 1 inci grup fiillerin şimdiki zamanlarını çalışmak
5. Hafta  Tekrar egzersizleri.
6. Hafta  Ünite 2 Ders 5.Nerede olduğumuzun ve nereye gittiğimizin ifadesi, yer bağlaçları.
7. Hafta  Ünite 2 Ders 6 Günlük aktivitelerin ifadesi,Bir yerin tanımlanması, 60 a kadar sayıların öğretilmesi.
8. Hafta  Ara Sınav
9. Hafta  Ünite 2 Ders 7 Saatler Ulaşım araçları Bir güzergahtan bahsetmek.Soru tiplerinin çeşitlendirilmesi.
10. Hafta  Ünite 2 Ders 8 Yol sorma , gösterme.Emir kipinin ve yer bağlaçlarının kullandırılması.
11. Hafta  Tekrar egzersizleri.
12. Hafta  Alışveriş terminolojisi."Artikl partitif"lerin izahı ve kullanımı.
13. Hafta  Ünite 3 Ders 10 Restoranda sipariş alma, verme."On" zamirinin kullanımı ve objelerin tanımı.
14. Hafta  Ünite 3 Ders 11 Biri veya bir şey üzerine düşüncesini, şaşkınlığını ifade etmek.Mülkiyet sıfatlarının çalışılması.Dolaysız nesne üzerinde çalışma.
15. Hafta  Ünite 3 Ders 12 Aile bireyleri, dolaylı nesne ,belirsiz ve artikl partitiflerin olumsuz kulanımları.
16. Hafta  Final Sınavı
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  Festival 1 -CLE INTERNATIONAL
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
  Yok
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
80
 Ödev
1
10
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
0
0
 Quiz
1
10
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
14
3
42
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
0
0
 Okuma Faaliyetleri
12
2
24
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
3
3
9
 Materyal tasarlama, uygulama
0
0
0
 Rapor hazırlama
2
5
10
 Sunu hazırlama
0
0
0
 Sunum
0
0
0
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
17
17
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
23
23
 Diğer
0
0
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
125
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
5
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
5
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
Turizm sektörüyle ilgili temel kavramları bilir ve yorumlar.X
2
Mesleki ve bilimsel etik değerleri kavrar.X
3
Sektörün gerektirdiği donanım ve yazılım bilgisine sahip olur ve gerekli paket programları kullanabilir.X
4
Turizm işletmelerindeki belge düzeni ve muhasebe sistemi ile ilgili temel bilgilere sahip olur.X
5
Konaklama işletmelerinde ön büro departmanı ile ilgili manuel ve bilgisayar destekli işlemleri yapar.X
6
Temel ekonomi bilgisine sahip olur.X
7
Turizm alanında analitik düşünme yeteneğine sahip olur.X
8
Turizm işletmelerinde finansal analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur.X
9
Turizm işletmelerinde insan kaynakları yönetimi konusunda bilgi sahibi olur.X
10
Turizm işletmelerinde gerekli yiyecek-içecek uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur.X
11
Sağlık otelciliği, yat ve marina işletmeciliği gibi farklı turizm alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olur.X
12
Sektörün gerektirdiği ölçüde yabancı dil becerilerine sahip olur.X
13
Konaklama işletmelerinde gerçekleşen organizasyonları kurabilecek ve yönetecek yeterliliklere sahip olur.X
14
Genel işletmecilik bilgisine sahip olur.X
15
Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar.X
16
Turizm işletmeleriyle ilgili temel hukuk bilgisine sahip olur.X
17
Turizm ve çevre ilişkisini anlar, daha yaşanabilir bir çevre için gerekli uygulamalardan haberdar olur ve gerektiğinde uygular.X
18
Konaklama işletmelerinde gerçekleştirilen rekreasyon faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olur.X
19
Turizmin kültürel boyutu hakkında bilgi sahibi olur.X
20
Ülkemiz ve dünya mutfakları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur.