GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
GİRİŞİMCİLİK (SEÇ)/ISLE317
Dersin Adı: GİRİŞİMCİLİK (SEÇ)
Dersin Kredisi: 3 Ders AKTS : 5
Dersin Yarıyılı: 5 Ders Türü : Zorunlu
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  Türkçe
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Yrd. Doç. Dr. Selma KALYONCUOĞLU
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
  http://www.websitem.gazi.edu.tr/site/selmakalyoncu
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
  selmakalyoncu@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Girişimciliğin yapısını ve önemini kavramak
Girişimcilikte yaratıcılığı, yenilikçiliği ve iç girişimciliği öğrenmek
İş planı sürecini öğrenmek






 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Ders, yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta  Dersin Tanıtılması ve Ders Programının Değerlendirilmesi
2. Hafta  Türkiye'de Girişimciliğin Tarihsel Gelişimi Girişimcilik ve Girişimci Kavramları
3. Hafta  Girişimcilikte Yaratıcılık Girişimcilikte Yenilikçilik
4. Hafta  İç Girişimcilik Girişimcilik Kültürünü Etkileyen Unsurlar
5. Hafta  Girişimsel Sürecin Temel Adımları İş Planı Süreci
6. Hafta  İş Fikrinin ve Girişimcinin Detaylı Analizi Yönetim Planı
7. Hafta  Araştırma ve Geliştirme Bölümü Önemli Riskler Bölümü Zaman Tablosu Bölümü
8. Hafta  Vize (Ara Sınav)
9. Hafta  Pazarlama Planı I
10. Hafta  Pazarlama Planı II
11. Hafta  Üretim Planı I
12. Hafta  Üretim Planı II
13. Hafta  Finans Planı
14. Hafta  Sektördeki Uygulayıcılardan Gerçek Girişimcilik Öyküleri
15. Hafta  Öğrenci Sunumları
16. Hafta  Öğrenci Sunumları
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
  Önerilen Kaynaklar: *Entrepreneurship; Robert Hisrich, Michael Peters, Dean Shepherd, 2009
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  *Anlatım *Soru & Yanıt *Örnek Olay *Araştırma & Uygulama (Proje Ödevi)
 -- STAJ / UYGULAMA
  -
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
1
40
 Ödev
0
0
 Uygulama
0
0
 Projeler
1
60
 Pratik
0
0
 Quiz
0
0
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
40
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
60
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
13
3
39
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
13
1
13
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
13
1
13
 Materyal tasarlama, uygulama
13
1
13
 Rapor hazırlama
0
 Sunu hazırlama
13
1
13
 Sunum
13
3
39
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
1
2
2
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
1
2
2
 Diğer
0
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
134
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
5.36
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
5
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
İşletmenin yönetim-organizasyon, pazarlama, üretim, muhasebe-finans alanlarına ve diğer disiplinlere ilişkin gerekli temel bilgilere sahip olma, eleştirel bir yaklaşımla sorgulayabilme.X
2
İşletmelerin belirli bir dönem içerisinde meydana gelen gelir-gider unsurlarını ve bilanço kalemlerindeki değişiklikleri kaydedebilme, sınıflayabilme, bununla birlikte ilgili kişi ve gruplara raporlayarak sonuçları analiz edebilme,X
3
İşletme sorunlarının çözümüne yönelik araştırma yapma, alana ilişkin edindiği bilgileri yorumlayabilme, çözüm önerileri geliştirebilme ve proje hazırlama.X
4
Pazarlama ve satış ile ilgili gerekli stratejileri geliştirebilme bunları günün gerektirdiği teknolojiler ile harmanlayıp uygulayabilme.X
5
Girişimcilik ruhunu geliştirmek amacıyla üretim faktörlerinin bir araya getirilebilmesi için gerekli kaynaklara nasıl ulaşabileceğini analiz etme.X
6
Üretim ile ilgili gerekli stratejileri planlayabilme, uygulayabilme veya denetleyebilme becerisiyle birlikte modern üretim sistemleriyle ilgili bilgileri kullanabilme.X
7
İşletmenin alanlarında edindiği bilgi ve becerileri yaşam boyu öğrenme ilkesine sahip olarak öğrenme sürecini yönlendirebilme.X
8
İşletme değerinin artırılmasını sağlama, sermaye piyasasının gelişimini ve uluslar arası finans piyasalarını değerlendirebilme.X
9
Yönetim sürecine dair klasik, neoklasik ve modern yaklaşımları bilme, insan kaynağını analiz etme, seçme ve yerleştirme, örgütlerde beşeri ilişkileri düzenleyebilme.X
10
İşletmenin alanlarından edindiği bilgi ve birikimi, en az bir yabancı dil ile aktarabilme, gerektiğinde işletme ile ilgili bilgi teknolojilerini kullanabilme,X
11
İşletmenin alanları ile ilgili dünyadaki değişimleri izleyebilme, yenilikleri teşvik edebilme, böylelikle sorun çözebilme becerisine sahip olma.X
12
İşletmenin alanları ile ilgili iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranma, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite, çevresel ve kültürel değerleri koruma, iş sağlığı ve güvenliğine önem verme konusunda gerekli bilince sahip olmaX
13
Özel sektör ve kamu sektöründe, sivil toplum kuruluşlarında çalışabilmek için mesleki yetkinlik kazanma.X