GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI

DERS TANIMI
HAZIRLIK (İNG)/HAZ-100
Dersin Adı: HAZIRLIK (İNG)
Dersin Kredisi: 0 Ders AKTS : 60
Dersin Yarıyılı: 0 Ders Türü : Zorunlu
DERS BİLGİLERİ
 -- DERSİN DİLİ
  İngilizce
 -- ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I
  Okt. Ahmet Özcan
 -- ÖĞRETİM ELEMANI WEB SİTESİ/SİTELERİ
   http://www.websitem.gazi.edu.tr/site/oahmet
 -- ÖĞRETİM ELEMANI E-POSTASI/E-POSTALARI
   oahmet@gazi.edu.tr
 -- ÖĞRENME ÇIKTILARI
Öğrencilerin yabancı dilde okuma becerisinin geliştirilmesi ve öğrencinin kendi başına bu beceriyi geliştirebilmesini sağlamak.
Öğrencilerin yabancı dilde yazma becerisinin geliştirilmesi ve öğrencinin kendi başına bu beceriyi geliştirebilmesini sağlamak.
Öğrencilerin yabancı dilde konuşma becerisinin geliştirilmesi ve öğrencinin kendi başına bu beceriyi geliştirebilmesini sağlamak.
Öğrencilerin yabancı dilde dinleme becerisinin geliştirilmesi ve öğrencinin kendi başına bu beceriyi geliştirebilmesini sağlamak.
Öğrencilerin yabancı dilde dilbilgisi becerisinin geliştirilmesi ve öğrencinin kendi başına bu beceriyi geliştirebilmesini sağlamak.
Öğrencilerin yabancı dilde kelime becerisinin geliştirilmesi ve öğrencinin kendi başına bu beceriyi geliştirebilmesini sağlamak.



 -- DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
  Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
 -- DERSİN ÖNKOŞULLARI
  Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.
 -- ÖNERİLEN DERSLER
  Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
 --DERS İÇERİĞİ
1. Hafta   Öğrenci oryantasyonu, işaret zamirleri, nesneler
2. Hafta   geniş zaman, aktiviteler, saatler
3. Hafta   randevulaşma, varlık fiilleri,alışveril dili, ekstra okuma
4. Hafta   geçmiş zaman, yazma aktivitesi, sipariş verme, bağlaçlar
5. Hafta   karşılaştırma, yer-yön, şimdiki zaman
6. Hafta   ulaşım kelimeleri, hikaye yazma, birleşik cümleler
7. Hafta   gelecek zaman, öneri-teklif dili, sıfatlar
8. Hafta   çıkarım yapma, tavsiye
9. Hafta   yazma süreci, sağlık ve vücut kelimeleri, yakın geçmiş zaman
10. Hafta   sunumlar, paragraf yazma, yazmada bütünlük
11. Hafta   ekstra dinleme, paragraf yazma
12. Hafta   telefon konuşması dili, hece vurgusu, not alma teknikleri
13. Hafta   zorunluluk-gereklilik kipleri, tavsiye alma-verme
14. Hafta   ekstra okuma ve dinleme, paragraf yazma
15. Hafta   doktora gitme dili, amaç-sebep-sonuç bağlaçları, günlük yazma
16. Hafta   fiilimsiler, satın alma-alışveriş, sunumlar
 -- ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
   Akademik yıl başında liste halinde verilen ders kitapları.
 -- ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
  Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Uygulama - Alıştırma
 -- STAJ / UYGULAMA
  yok
 -- DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
 Ara Sınav
3
70
 Ödev
5
30
 Uygulama
0
0
 Projeler
0
0
 Pratik
4
30
 Quiz
5
30
 Yıliçinin Başarıya Oranı (%)  
50
 Finalin Başarıya Oranı (%)  
50
 -- İŞ YÜKÜ
 Etkinlik  Toplam hafta sayısı  Süre (Haftalık Saat)  Dönem boyu toplam iş yükü
 Haftalık teorik ders saati
33
24
792
 Haftalık uygulamalı ders saati
0
 Okuma Faaliyetleri
0
 İnternette tarama, kütüphane çalışması
0
 Materyal tasarlama, uygulama
0
 Rapor hazırlama
0
 Sunu hazırlama
0
 Sunum
4
20
80
 Ara sınav ve ara sınava hazırlık
0
 Final sınavı ve final sınavına hazırlık
0
 Diğer
26
24
624
 TOPLAM İŞ YÜKÜ: 
1496
 TOPLAM İŞ YÜKÜ / 25 : 
59.84
 DERSİN AKTS KREDİSİ: 
60
 -- PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI KATKI DÜZEYLERİ
NO
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
1
2
3
4
5
1
İşletmenin yönetim-organizasyon, pazarlama, üretim, muhasebe-finans alanlarına ve diğer disiplinlere ilişkin gerekli temel bilgilere sahip olma, eleştirel bir yaklaşımla sorgulayabilme.X
2
İşletmelerin belirli bir dönem içerisinde meydana gelen gelir-gider unsurlarını ve bilanço kalemlerindeki değişiklikleri kaydedebilme, sınıflayabilme, bununla birlikte ilgili kişi ve gruplara raporlayarak sonuçları analiz edebilme,X
3
İşletme sorunlarının çözümüne yönelik araştırma yapma, alana ilişkin edindiği bilgileri yorumlayabilme, çözüm önerileri geliştirebilme ve proje hazırlama.X
4
Pazarlama ve satış ile ilgili gerekli stratejileri geliştirebilme bunları günün gerektirdiği teknolojiler ile harmanlayıp uygulayabilme.X
5
Girişimcilik ruhunu geliştirmek amacıyla üretim faktörlerinin bir araya getirilebilmesi için gerekli kaynaklara nasıl ulaşabileceğini analiz etme.X
6
Üretim ile ilgili gerekli stratejileri planlayabilme, uygulayabilme veya denetleyebilme becerisiyle birlikte modern üretim sistemleriyle ilgili bilgileri kullanabilme.X
7
İşletmenin alanlarında edindiği bilgi ve becerileri yaşam boyu öğrenme ilkesine sahip olarak öğrenme sürecini yönlendirebilme.X
8
İşletme değerinin artırılmasını sağlama, sermaye piyasasının gelişimini ve uluslar arası finans piyasalarını değerlendirebilme.X
9
Yönetim sürecine dair klasik, neoklasik ve modern yaklaşımları bilme, insan kaynağını analiz etme, seçme ve yerleştirme, örgütlerde beşeri ilişkileri düzenleyebilme.X
10
İşletmenin alanlarından edindiği bilgi ve birikimi, en az bir yabancı dil ile aktarabilme, gerektiğinde işletme ile ilgili bilgi teknolojilerini kullanabilme,X
11
İşletmenin alanları ile ilgili dünyadaki değişimleri izleyebilme, yenilikleri teşvik edebilme, böylelikle sorun çözebilme becerisine sahip olma.X
12
İşletmenin alanları ile ilgili iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranma, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite, çevresel ve kültürel değerleri koruma, iş sağlığı ve güvenliğine önem verme konusunda gerekli bilince sahip olma.X
13
Özel sektör ve kamu sektöründe, sivil toplum kuruluşlarında çalışabilmek için mesleki yetkinlik kazanma.X