GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI
Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal, Olgusal |
- Besin analizleri ve beslenme alanı ile ilgili yaşam boyu öğrenme bilincine ve güncel bilgilere sahip olur |
- Besin analizleri ile ilgili teorik ve pratik bilgilerini besin analiz sorunlarını çözmek için kullanır |
- Besin analizleri ile ilgili uygulamalar için bilgisayar ve ileri teknolojik analiz cihazlarını kullanır |
- Beslenme-sağlık ilişkisini değerlendirir ve mesleğinde kullanır |
- Besin içeriğini, besin- ilaç, ilaç- besin etkileşmelerini, gıda katkı maddelerini, gıda mevzuatını bilir ve yorumlar |
- Bilimsel bir konu ile ilgili araştırmasını ulusal/uluslararası düzeyde yazılı, sözlü ve görsel olarak sunar |
- Mesleki ve etik sorumluluklarını bilir ve uygular |
BECERİLER |
Bilişsel, Uygulamalı |
- Besin analizleri ve beslenme alanı ile ilgili yaşam boyu öğrenme bilincine ve güncel bilgilere sahip olur |
- Besin analizleri ile ilgili teorik ve pratik bilgilerini besin analiz sorunlarını çözmek için kullanır |
- Gıda alanındaki sorunları çözmeye yönelik projeler üretir ve gerçekleştirir |
- Besin ve su ile ilgili analizleri tasarlar, amaca uygun analitik yöntemleri seçer, uygular, değerlendirir ve raporlandırır |
- Besin analizleri ile ilgili uygulamalar için bilgisayar ve ileri teknolojik analiz cihazlarını kullanır |
- Beslenme-sağlık ilişkisini değerlendirir ve mesleğinde kullanır |
- Bireysel çalışma yanında disiplin içi ve disiplinler arası bilimsel gruplarda aktif olarak çalışır |
- Bilgiye erişmek için ulusal ve uluslararası kaynak araştırması yapar |
- Bilimsel bir konu ile ilgili araştırmasını ulusal/uluslararası düzeyde yazılı, sözlü ve görsel olarak sunar |
YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
- Besin analizleri ile ilgili teorik ve pratik bilgilerini besin analiz sorunlarını çözmek için kullanır |
- Gıda alanındaki sorunları çözmeye yönelik projeler üretir ve gerçekleştirir |
- Besin ve su ile ilgili analizleri tasarlar, amaca uygun analitik yöntemleri seçer, uygular, değerlendirir ve raporlandırır |
- Bireysel çalışma yanında disiplin içi ve disiplinler arası bilimsel gruplarda aktif olarak çalışır |
- Bilgiye erişmek için ulusal ve uluslararası kaynak araştırması yapar |
- Mesleki ve etik sorumluluklarını bilir ve uygular |
Öğrenme Yetkinliği |
- Besin analizleri ve beslenme alanı ile ilgili yaşam boyu öğrenme bilincine ve güncel bilgilere sahip olur |
- Besin analizleri ile ilgili teorik ve pratik bilgilerini besin analiz sorunlarını çözmek için kullanır |
- Gıda alanındaki sorunları çözmeye yönelik projeler üretir ve gerçekleştirir |
- Beslenme-sağlık ilişkisini değerlendirir ve mesleğinde kullanır |
- Besin içeriğini, besin- ilaç, ilaç- besin etkileşmelerini, gıda katkı maddelerini, gıda mevzuatını bilir ve yorumlar |
- Bireysel çalışma yanında disiplin içi ve disiplinler arası bilimsel gruplarda aktif olarak çalışır |
- Bilimsel bir konu ile ilgili araştırmasını ulusal/uluslararası düzeyde yazılı, sözlü ve görsel olarak sunar |
- Mesleki ve etik sorumluluklarını bilir ve uygular |
- Besin analizleri ve beslenme alanında sosyal ve kültürel gelişmeleri takip eder ve yorumlar |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
- Besin analizleri ile ilgili uygulamalar için bilgisayar ve ileri teknolojik analiz cihazlarını kullanır |
- Beslenme-sağlık ilişkisini değerlendirir ve mesleğinde kullanır |
- Bireysel çalışma yanında disiplin içi ve disiplinler arası bilimsel gruplarda aktif olarak çalışır |
- Bilgiye erişmek için ulusal ve uluslararası kaynak araştırması yapar |
- Bilimsel bir konu ile ilgili araştırmasını ulusal/uluslararası düzeyde yazılı, sözlü ve görsel olarak sunar |
- Besin analizleri ve beslenme alanında sosyal ve kültürel gelişmeleri takip eder ve yorumlar |
Alana Özgü Yetkinlik |
- Besin analizleri ve beslenme alanı ile ilgili yaşam boyu öğrenme bilincine ve güncel bilgilere sahip olur |
- Besin analizleri ile ilgili teorik ve pratik bilgilerini besin analiz sorunlarını çözmek için kullanır |
- Gıda alanındaki sorunları çözmeye yönelik projeler üretir ve gerçekleştirir |
- Besin ve su ile ilgili analizleri tasarlar, amaca uygun analitik yöntemleri seçer, uygular, değerlendirir ve raporlandırır |
- Besin analizleri ile ilgili uygulamalar için bilgisayar ve ileri teknolojik analiz cihazlarını kullanır |
- Beslenme-sağlık ilişkisini değerlendirir ve mesleğinde kullanır |
- Besin içeriğini, besin- ilaç, ilaç- besin etkileşmelerini, gıda katkı maddelerini, gıda mevzuatını bilir ve yorumlar |
- Bireysel çalışma yanında disiplin içi ve disiplinler arası bilimsel gruplarda aktif olarak çalışır |
- Bilgiye erişmek için ulusal ve uluslararası kaynak araştırması yapar |
- Mesleki ve etik sorumluluklarını bilir ve uygular |
- Besin analizleri ve beslenme alanında sosyal ve kültürel gelişmeleri takip eder ve yorumlar |