GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI
Program Yeterlilikleri
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal, Olgusal |
- Turizm sektörüyle ilgili temel kavramları bilir ve yorumlar. |
- Sektörün gerektirdiği donanım ve yazılım bilgisine sahip olur ve gerekli paket programları kullanabilir. |
- Turizm işletmelerindeki belge düzeni ve muhasebe sistemi ile ilgili temel bilgilere sahip olur. |
- Konaklama işletmelerinde ön büro departmanı ile ilgili manuel ve bilgisayar destekli işlemleri yapar. |
- Temel ekonomi bilgisine sahip olur. |
- Turizm işletmelerinde finansal analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur. |
- Turizm işletmelerinde insan kaynakları yönetimi konusunda bilgi sahibi olur. |
- Turizm işletmelerinde gerekli yiyecek-içecek uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. |
- Sağlık otelciliği, yat ve marina işletmeciliği gibi farklı turizm alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olur. |
- Konaklama işletmelerinde gerçekleşen organizasyonları kurabilecek ve yönetecek yeterliliklere sahip olur. |
- Genel işletmecilik bilgisine sahip olur. |
- Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar. |
- Turizm işletmeleriyle ilgili temel hukuk bilgisine sahip olur. |
- Turizm ve çevre ilişkisini anlar, daha yaşanabilir bir çevre için gerekli uygulamalardan haberdar olur ve gerektiğinde uygular. |
- Konaklama işletmelerinde gerçekleştirilen rekreasyon faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olur. |
- Turizmin kültürel boyutu hakkında bilgi sahibi olur. |
- Ülkemiz ve dünya mutfakları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur. |
BECERİLER |
Bilişsel, Uygulamalı |
- Turizm sektörüyle ilgili temel kavramları bilir ve yorumlar. |
- Sektörün gerektirdiği donanım ve yazılım bilgisine sahip olur ve gerekli paket programları kullanabilir. |
- Konaklama işletmelerinde ön büro departmanı ile ilgili manuel ve bilgisayar destekli işlemleri yapar. |
- Turizm işletmelerinde finansal analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur. |
- Sektörün gerektirdiği ölçüde yabancı dil becerilerine sahip olur. |
- Konaklama işletmelerinde gerçekleşen organizasyonları kurabilecek ve yönetecek yeterliliklere sahip olur. |
- Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar. |
- Turizm ve çevre ilişkisini anlar, daha yaşanabilir bir çevre için gerekli uygulamalardan haberdar olur ve gerektiğinde uygular. |
- Konaklama işletmelerinde gerçekleştirilen rekreasyon faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olur. |
- Turizmin kültürel boyutu hakkında bilgi sahibi olur. |
- Ülkemiz ve dünya mutfakları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur. |
YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
- Turizm işletmelerindeki belge düzeni ve muhasebe sistemi ile ilgili temel bilgilere sahip olur. |
- Konaklama işletmelerinde gerçekleşen organizasyonları kurabilecek ve yönetecek yeterliliklere sahip olur. |
Öğrenme Yetkinliği |
- Turizm sektörüyle ilgili temel kavramları bilir ve yorumlar. |
- Mesleki ve bilimsel etik değerleri kavrar. |
- Turizm alanında analitik düşünme yeteneğine sahip olur. |
- Sektörün gerektirdiği ölçüde yabancı dil becerilerine sahip olur. |
- Konaklama işletmelerinde gerçekleşen organizasyonları kurabilecek ve yönetecek yeterliliklere sahip olur. |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
- Mesleki ve bilimsel etik değerleri kavrar. |
- Sektörün gerektirdiği ölçüde yabancı dil becerilerine sahip olur. |
- Konaklama işletmelerinde gerçekleşen organizasyonları kurabilecek ve yönetecek yeterliliklere sahip olur. |
- Turizm ve çevre ilişkisini anlar, daha yaşanabilir bir çevre için gerekli uygulamalardan haberdar olur ve gerektiğinde uygular. |
- Turizmin kültürel boyutu hakkında bilgi sahibi olur. |
Alana Özgü Yetkinlik |
- Turizm sektörüyle ilgili temel kavramları bilir ve yorumlar. |
- Mesleki ve bilimsel etik değerleri kavrar. |
- Turizm işletmelerindeki belge düzeni ve muhasebe sistemi ile ilgili temel bilgilere sahip olur. |
- Konaklama işletmelerinde ön büro departmanı ile ilgili manuel ve bilgisayar destekli işlemleri yapar. |
- Turizm alanında analitik düşünme yeteneğine sahip olur. |
- Turizm işletmelerinde finansal analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur. |
- Turizm işletmelerinde gerekli yiyecek-içecek uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. |
- Sağlık otelciliği, yat ve marina işletmeciliği gibi farklı turizm alanlarıyla ilgili bilgi sahibi olur. |
- Sektörün gerektirdiği ölçüde yabancı dil becerilerine sahip olur. |
- Konaklama işletmelerinde gerçekleşen organizasyonları kurabilecek ve yönetecek yeterliliklere sahip olur. |
- Turizm ve çevre ilişkisini anlar, daha yaşanabilir bir çevre için gerekli uygulamalardan haberdar olur ve gerektiğinde uygular. |
- Turizmin kültürel boyutu hakkında bilgi sahibi olur. |
- Ülkemiz ve dünya mutfakları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur. |