GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİ PAKETİ - 2019 AKADEMİK YILI
Dersler - AKTS Kredileri
1.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
ING-101 | İNGİLİZCE-I | Zorunlu | 3 | |
TAR-101 | ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | |
TUR 101 | TURİZME GİRİŞ | Zorunlu | 6 | |
TUR 121 | GENEL EKONOMİ | Zorunlu | 6 | |
TUR 131 | GENEL MUHASEBE | Zorunlu | 6 | |
TUR 141 | HUKUK BAŞLANGICI | Zorunlu | 5 | |
TÜR-101 | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | |
AKTS Kredi Toplamı: | 30 |
2.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
ING-102 | İNGİLİZCE-II | Zorunlu | 3 | |
REH 102 | DAVRANIŞ BİLİMLERİ | Zorunlu | 6 | |
REK 102 | REKREASYON | Zorunlu | 5 | |
TAR-102 | ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | |
TUR 112 | GENEL İŞLETME | Zorunlu | 6 | |
TUR 122 | İŞLETMECİLER İÇİN MATEMATİK | Zorunlu | 6 | |
TÜR-102 | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | |
AKTS Kredi Toplamı: | 30 |
3.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
GAS 211 | YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ | Zorunlu | 5 | |
GAS 231 | GIDA MEVZUATI | Zorunlu | 4 | |
REK 201 | YÖNETİM VE ORGANİZASYON | Zorunlu | 5 | |
TUR 221 | İSTATİSTİK | Zorunlu | 5 | |
SEÇMELİ DERSLER(3): | 11 | |||
AKTS Kredi Toplamı: | 30 |
4.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
GAS 202 | TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ | Zorunlu | 4 | |
GAS 212 | MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI I | Zorunlu | 6 | |
GAS 222 | İÇECEK TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 4 | |
REH 212 | TURİZM COĞRAFYASI | Zorunlu | 5 | |
SEÇMELİ DERSLER(3): | 11 | |||
AKTS Kredi Toplamı: | 30 |
5.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
GAS 321 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | |
GAS 331 | MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI II | Zorunlu | 5 | |
TUR 301 | TURİZM PAZARLAMASI | Zorunlu | 5 | |
SEÇMELİ DERSLER(4): | 17 | |||
AKTS Kredi Toplamı: | 30 |
6.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
GAS 332 | YİYECEK İÇECEK İŞL. OTOMASYON SİSTEMLERİ | Zorunlu | 5 | |
GAS 342 | GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN | Zorunlu | 4 | |
GAS 352 | MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI III | Zorunlu | 4 | |
SEÇMELİ DERSLER(4): | 17 | |||
AKTS Kredi Toplamı: | 30 |
7.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
GAS 411 | MENÜ PLANLAMASI | Zorunlu | 5 | |
GAS 461 | EKMEK VE UNLU MAMUL TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 5 | |
TUR 461 | ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Zorunlu | 5 | |
SEÇMELİ DERSLER(3): | 15 | |||
AKTS Kredi Toplamı: | 30 |
8.Dönem Ders Planı | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
GAS 422 | GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ | Zorunlu | 5 | |
GAS 452 | SERVİS VE BAR UYGULAMALARI | Zorunlu | 5 | |
GAS 490 | MEZUNİYET PROJESİ | Zorunlu | 5 | |
SEÇMELİ DERSLER(3): | 15 | |||
AKTS Kredi Toplamı: | 30 |
Seçmeli Dersler | ||||
Derskodu | Ders Adı | Ders Durum | AKTS | |
GAS 241 | BAHARAT VE KAHVE KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 3 | |
REH 201 | KÜLTÜR VE TURİZM | Seçmeli | 3 | |
REH 211 | İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 3 | |
REH 221 | TEMEL SANAT VE ESTETİK BİLGİSİ | Seçmeli | 3 | |
TUR 253 | MESLEKİ YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) | Seçmeli | 5 | |
TUR 255 | MESLEKİ YABANCI DİL I (ALMANCA) | Seçmeli | 5 | |
TUR 257 | MESLEKİ YABANCI DİL I (FRANSIZCA) | Seçmeli | 5 | |
REH 222 | SAĞLIK TEDBİRLERİ VE İLK YARDIM | Seçmeli | 3 | |
REH 252 | DÜNYA TURİZM HAREKETLERİ | Seçmeli | 3 | |
REH 262 | SEYAHAT VE ULAŞTIRMA HİZMETLERİ | Seçmeli | 3 | |
REK 242 | TURİZM VE ÇEVRE | Seçmeli | 3 | |
TUR 254 | MESLEKİ YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) | Seçmeli | 5 | |
TUR 256 | MESLEKİ YABANCI DİL II (ALMANCA) | Seçmeli | 5 | |
TUR 258 | MESLEKİ YABANCI DİL II (FRANSIZCA) | Seçmeli | 5 | |
GAS 311 | BESLENME İLKELERİ | Seçmeli | 4 | |
GAS 341 | İKRAM HİZMETLERİ | Seçmeli | 4 | |
GAS 351 | SERVİS VE BAR BİLGİSİ | Seçmeli | 4 | |
GAS 361 | SOĞUK MUTFAK SANATI | Seçmeli | 4 | |
GAS 371 | YÖRESEL MUTFAKLAR | Seçmeli | 4 | |
TUR 353 | MESLEKİ YABANCI DİL III (İNGİLİZCE) | Seçmeli | 5 | |
TUR 355 | MESLEKİ YABANCI DİL III (ALMANCA) | Seçmeli | 5 | |
TUR 357 | MESLEKİ YABANCI DİL III (FRANSIZCA) | Seçmeli | 5 | |
TUR 371 | HASTANE HİZMETLERİ VE SAĞLIK OTELCİLİĞİ | Seçmeli | 4 | |
GAS 372 | YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ | Seçmeli | 4 | |
GAS 382 | TATLI VE PASTA SANATI | Seçmeli | 4 | |
GAS 392 | OSMANLI MUTFAĞI | Seçmeli | 4 | |
REK 332 | MEKAN TASARIMI VE KONSEPT | Seçmeli | 4 | |
TUR 332 | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Seçmeli | 4 | |
TUR 354 | MESLEKİ YABANCI DİL IV (İNGİLİZCE) | Seçmeli | 5 | |
TUR 356 | MESLEKİ YABANCI DİL IV (ALMANCA) | Seçmeli | 5 | |
TUR 358 | MESLEKİ YABANCI DİL IV (FRANSIZCA) | Seçmeli | 5 | |
TUR 362 | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 4 | |
GAS 471 | ULUSLARARASI MUTFAKLAR | Seçmeli | 5 | |
GAS 481 | ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA | Seçmeli | 5 | |
GAS 491 | ZİYAFET ORGANİZASYONU | Seçmeli | 5 | |
REH 483 | İSPANYOLCA I | Seçmeli | 5 | |
REH 491 | ALMANCA I | Seçmeli | 5 | |
REH 493 | FRANSIZCA I | Seçmeli | 5 | |
REH 495 | RUSÇA I | Seçmeli | 5 | |
TUR 481 | SOSYAL SORUMLULUK VE MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 5 | |
TUR 491 | İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU | Seçmeli | 5 | |
GAS 462 | YİYECEK İÇECEK STİLİSTLİĞİ | Seçmeli | 5 | |
GAS 472 | FÜZYON MUTFAK UYGULAMALARI | Seçmeli | 5 | |
GAS 482 | GASTRONOMİ VE YEMEK TARİHİ | Seçmeli | 5 | |
REH 462 | ŞEHİR VE MEDENİYET | Seçmeli | 5 | |
REH 472 | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Seçmeli | 5 | |
REH 484 | İSPANYOLCA II | Seçmeli | 5 | |
REH 492 | ALMANCA II | Seçmeli | 5 | |
REH 494 | FRANSIZCA II | Seçmeli | 5 | |
REH 496 | RUSÇA II | Seçmeli | 5 |